Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Змінять керівництво НУ-НС?

Лідер Української народної партії, народний депутат Юрій Костенко (НУ-НС), не виключає, що рішення про зміну керівництва фракції блоку «Наша Україна — Народна самооборона» буде юридично оформлено на наступному пленарному тижні, передає «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується позиції Української народної партії, то ми не задоволені нинішнім керівництвом, яке намагається підпорядкувати фракцію виключно лівому БЮТу — починаючи з підтримки прем’єр-міністра Юлії Тимошенко на президентських виборах і закінчуючи тими ініціативами, які вносить БЮТ, а це, в основному, ліво-популістські ініціативи», — сказав він на прес конференції в Києві.

При цьому, коментуючи намір фракції БЮТ звернутися в Генеральну прокуратуру з приводу нібито фальшивого протоколу засідання фракції НУ-НС, на якому розглядалося питання про відставку лідера фракції Миколи Мартиненка, Костенко зазначив, що нинішнє керівництво фракції БЮТ обиралося шляхом збору підписів депутатів.

«І в цьому випадку, коли зараз ведеться дискусія з приводу нового керівництва фракції, процедура переобрання від­бувається шляхом збору підписів, а не шляхом засідання фракції. І в цьому плані не треба звертатися фракції БЮТ в Генеральну прокуратуру, а треба БЮТу пригадати яким способом формувалася нова коаліція — також без засідань, без протоколу, але шляхом збору підписів», — підкреслив Костенко.

При цьому він не відповів на уточнююче питання, скільки в даний час зібрано підписів депутатів фракції НУ-НС за відставку Мартиненка. За його словами, дискусії будуть завершені наступного тижня.

Керівництву Верховної Ради був направлено протокол засідання депутатської фракції НУ-НС про рішення 38 депутатів від фракції НУ-НС відкликати з посади голови депутатської фракції Миколу Мартиненка.

Віце-спікер Микола Томенко (фракція БЮТ) заявив, що навіть збіглий аналіз цього документа говорить про те, що «йде мова про фальшивий документ».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com