Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Банкам пропонують судитися

Національний банк (НБУ) рекомендує банкам оскаржити надмірні вимоги щодо розкриття інформації в рамках адміністративного судочинства.

Про це йдеться в листі НБУ, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

У листі йдеться про вимоги Державного комітету фінансового моніторингу України (Держфінмоніторингу). «Якщо у банку є підстави вважати, що уповноважений орган перевищує визначені законом про запобігання повноваження, вимагаючи додаткову інформацію, не пов'язану з фінансовими операціями, що стали об'єктом фінмоніторингу, то він має право на захист своїх прав і законних інтересів», — вказується в листі НБУ.

Разом з тим, Нацбанк відзначає, що відповідно до законодавчих норм на запит Держфінмоніторингу банки зобов'язані надати будь-яку додаткову інформацію, яка стала об'єктом фінмоніторингу.

«У кожному конкретному випадку надання такої інформації банк повинен самостійно визначити, яка саме інформація, пов'язана з фінансовою операцією, повинна бути надана уповноваженому органу на його відповідний запит», — додається в листі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com