Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нові храми

У Києві стало на один храм більше. Митрополит Володимир освятив відреставровану церкву на території монастиря Києво-Печерської лаври. Раніше тут була лікарня і готель для паломників.

Храм при лікарні було зведено ще 150 років тому. Але за радянських часів у ньому розташовувалися склади, тому зовнішність і внутрішнє убрання сильно постраждали. У 2003 році приміщення колишнього храму повернули монастирю. А чотири роки тому почалася його реставрація. Зараз церква повністю відновлена. Встановлено іконостас, купол і хрест. В церкві є ікона Божої Матері «Всіх скорботних Радість», яка допомагає тим, хто молиться за здоров'я хворих.

 Преосвященний Владика Василій (Семенюк), Єпарх Тернопільсько-Зборівський, освятив новий храм Бориса і Гліба в місті Шепетівка (Хмельниччина).

Як повідомляє сайт Української Греко-Католицької Церкви, святиня споруджена завдяки пожертвам вірних Тернопільсько-Зборівської єпархії. На Архієрейській літургії з єпископом співслужили декан Хмельницький отець митрат Іван Данкевич, адміністратор парафії отець Василь Боднар та деканальне духовенство. У молитовному дійстві взяли участь представники римо-католицької та православної громади (Київ­ський патріархат), представники мерії м. Шепетівки.

У душпастирському зверненні владика Василій наголосив на значенні храму, подякував жертводавцям та вірним, що долучилися до побудови святині.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com