Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Боротимуть запалення

Всесвітня організація охорони здоров’я і Дитяча організація ООН, ЮНІСЕФ, в понеділок почали кампанію по боротьбі з дитячою пневмонією. Щороку жертвами цього захворювання стає 1,8 мільйона дітей у віці до 5 років, передає Бі-Бі-Сі.

Запалення легенів вбиває більше дітей, ніж малярія, кір і СНІД разом узяті. Проте кошти, які виділяються на боротьбу з пневмонією, — ніщо у порівнянні з тим, що отримує боротьба з малярією, і тим більше — з СНІДом.

Експерти ВООЗ і ЮНІСЕФ говорять, що за допомогою декількох простих кроків до 2015 року можна врятувати життя більше 5 мільйонів дітей. Обидві організації хочуть зібрати 39 мільярдів доларів для боротьби із запаленням легенів серед дітей.

Перший етап, говорить доктор Енн Голас з ЮНІСЕФ, полягає в тому, щоб навчити матерів дізнаватися ознаки захворювання. Одночасно з освітою план боротьби з пневмонією припускає вакцинацію проти хвороб типу корі, які можуть призвести до запалення легенів.

Вакцина, створена спеціально для захисту дітей від запалення легенів, існує з 2000 року, проте є вона тільки в багатих країнах, тоді як 98% випадків дитячої пневмонії спостерігаються у країнах, що розвиваються.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com