Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Коли радяться вчені

Днями в Міжрегіональній Академії управління персоналом відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з державного управління. Цьогорічна конференція була присвячена теоретико-методологічним проблемам державного управління, проблемам кадрового забезпечення, культури державного управління та його правовим засадам.

У конференції взяли участь провідні вчені у галузі державного управління, громадські діячі, доценти і викладачі із вищих навчальних закладів, магістранти та студенти з України, Білорусії та Угорщини. Були присутні науковці із Києва, Чернівців, Донецька, Кіровограда, Луганська, Алчевська та Сімферополя. Важливо, що в конференції взяли активну участь студенти-магістри — подали близько п’ятдесяти тем до друку.

Урочисте відкриття конференції проводив ректор Міжрегіональної Академії управління персоналом Валерій Захожай, який повідомив про регламент конференції та наголосив на важливості проведення подібних заходів: «Вже четвертий рік поспіль Академія організовує Всеукраїнську науково-практичну конференцію з державного управління. Важливо, що попередні конференції отримали визнання науковців та громадськості, за їх результатами було видано збірники наукових праць».

Цій конференції передувала суттєва підготовка: «Принципово важливо, що на таких конференціях ми апробуємо розробки, які в Академії робилися давно, не лише в галузі державного управління взагалі, але і психології та соціології державного управління, суто академічні напрацювання в сфері ділового адміністрування. Врешті, це апробація відповідних теоретичних установок, які дають можливість вдосконалити навчальні плани і програми Академії за цим напрямком», — зазначив проректор з наукової роботи Микола Головатий.

В ході конференції першим зі своєю доповіддю на тему «Підготовка вищих державних службовців: що змінюється?» виступив доктор наук з державного управління, професор кафедри державної політики та управління політичними процесами Національної академії державного управління при Президентові України, директор Інституту політики та стратегій Валерій Тертичка, який розповів про основну підготовку державних службовців, яка полягає в наявності управлінських вмінь та навичок, формуванні профільної компетенції, оцінюванні державної політики тощо.

Питання реформування національної системи управління торкнувся доктор наук з державного управління, професор, завідувач кафедри європейської інтеграції Національної академії державного управління при Президентові України Ігор Грицак. У ході своєї розповіді доповідач згадав радянську епоху з її системою управління, визначив переваги та недоліки.

Ще один науковець з Національної академії державного управління при Президентові України, доктор соціологічних наук, професор Юрій Сурмін під час своєї доповіді порушив актуальні проблеми державного управління, серед яких, зокрема, визначив кадрові проблеми.

Численні учасники конференції у ході своїх доповідей порушували актуальні питання державного управління та обговорювали можливі шляхи вирішення проблем, а також відповідали на запитання громади. Традиційно, за матеріалами конференції буде видано збірник наукових статей. Цьогорічна конференція ще раз підкреслила, що в галузі державного управління в Україні є про що говорити, є над чим працювати, і потрібно напрацьовувати матеріали для вдосконалення системи управління в нашій державі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com