Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Найпотужніша? звісно BMW M5!

BMW абсолютно несподівано для всіх представила найшвидшу версію свого седана М5. Поки ця модель існує лише в єдиному екземплярі, і керівництво баварського концерну повідомило, що запускати в серію автомобіль не планується.

Проте «заряджена» BMW M5, побудована виключно для їзди по треку, все ж гідна нашої уваги. Ще б, адже ця машина отримала мотор V10 об’ємом 5,5 л — для порівняння, в стандартної «емки» об’єм 5,0 л. Окрім збільшення об’єму силового агрегату під капотом з’явився новий масляний радіатор, також була встановлена інша випускна система. В результаті, по попередніх розрахунках, потужність двигуна виросла з 507 к.с. до 580 к.с. Трохи збільшився і момент, що крутить (з 520 Н•м до 540 Н•м). Окрім двигуна, модернізації піддалася підвіска і навіть кузов з салоном. Так, дах в цієї M5 зроблений з карбону, а в салоні відсутні задні крісла — це дозволило трохи понизити масу. Але для баварців важливіший результат, а точніше час круга на Нюрбургрінге. Представники BMW лише скромно повідомили, що трекова версія M5 проїжджає круг приблизно на 20 секунд швидше стандартною «емки».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com