Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Знахідка на кладовищі

В це важко повірити, але останній автомобіль марки Horch, виготовлений в єдиному екземплярі, більше 40 років знаходився на автомобільному кладовищі в Техасі! А історія була така: у 1953 році глава Auto Union забажав собі представницький автомобіль. За справу взялися фахівці марки DKW, поклавши в основу Horch 830 BL 1938 року. І вийшов справжній лімузин, який був переданий докторові Бруну (доктор — вчений ступінь в Німеччині, відповідний ступеню кандидата наук).

Пізніше машину придбав американський солдат, який базувався в Німеччині. Звали його Ел Уїлсон. При покупці Уїлсон — тоді керівник взуттєвої фабрики — заплатив за нього 500 доларів. Потім він відвіз унікальний (єдиний!) екземпляр до себе додому, в США.

Треба сказати, що хоч Ел достеменно і не знав історії Horch, проте чудово усвідомлював що його автомобіль — незвичайний. З часом він спробував з’ясувати, що ж у нього за машина, звертався до експертів до Дрездена та Мюнхена. Проте про автомобіль ніхто нічого не знав. До пошуків батька підключилися сини Уїлсона.

В результаті, невідому модель вдалося визначити тільки коли з Німеччини до США вилетів фахівець Audi Tradition пан Ральф Хорнунг. Власник був готовий продати свій «скарб»: «Такий автомобіль має бути на своїй батьківщині». Так останній автомобіль марки Horch нарешті знову опинився у себе вдома, в Інгольштадті.

До речі, Марк Хуфенбехер, який відповідає за розробку масштабних моделей в Audi, запропонував цікаву ідею: «Нам в голову прийшла неординарна думка: а чом би нам не відтворити точну копію цього автомобіля, у його первинному вигляді».

Оригінальна модель була випущена обмеженим тиражем в 1000 екземплярів в масштабі 1:43 і продається за 49 євро.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com