Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На кордоні буде спокій

Профільні відомства Білорусі схвалили договір про демаркацію спільного з Україною кордону.

Про це повідомив міністр закордонних справ Білорусі Сергій Мартинов на спільному з главами МЗС України і Литви — Петром Порошенком і Вігаудасом Ушацкасом — брифінгу в неділю в Києві.

«Відповідний документ пройшов процедуру схвалення у галузевих відомствах Білорусії і днями має бути в Раді міністрів», — сказав він. Як відомо, договір про демаркацію українсько-білоруського кордону був підписаний у 1997 році. Українська сторона ратифікувала його, а білоруська — поки що ні.

Крім того, Україна, Білорусь і Литва узгодили перелік спільних проектів, які представлять на саміті міністрів закордонних справ Європейського союзу і країн «Східного партнерства» 8 грудня в Брюсселі.

Як повідомив на брифінгу Порошенко, на зустрічі обговорювалася низка проектів різних напрямків.

Зокрема мова йшла про проект з облаштування україно-білоруського кордону за допомогою Литви.

«Ми домовилися, що наші колеги з Литви презентують цей проект як спільний під час саміту», — сказав Порошенко.

Крім того, міністр зазначив, що сторони констатували успішність проекту «Вікінг», який навіть під час кризи працює надзвичайно ефективно. Сторони готові докласти зусиль для подальшого розвитку цього проекту.

Крім цього, за його словами, мова йшла про проекти транспортної інфраструктури.

«Ми домовилися про те, що будемо розвивати інші інфраструктурні проекти, у тому числі йтиметься про будівництво автомагістралей, які зв’яжуть Балтійське море з Чорним, і на проектному рівні ми починаємо роботу вже зараз», — повідомив Порошенко.

Також, за його словами, обговорювався проект розвитку туризму, в тому числі йшлося про візову тематику та лібералізацію візового режиму.

 

«Інтерфакс-Україна»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com