Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На наш гаманець знову зазіхають

Команда мера Києва Леоніда Черновецького ініціює підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва у 2010 році.

Як заявили у фракції БЮТ у Київраді: «У наступному році команда Леоніда Черновецького ініціює збільшення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва, називаючи економічно обґрунтованими такі цифри: проїзд у метрополітені — 2,52 гривні, проїзд наземними видами транспорту — 1,90 гривні». У повідомленні також говориться, що депутат фракції БЮТ у Київраді, член комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Сергій Мельник має в своєму розпорядженні документ Концепція приведення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом загального користування, який працює у звичайному режимі руху, до економічно обґрунтованого рівня. За словами депутата, в документі майже незмінним залишається фонд заробітної плати для працівників підприємства Київпастранс і підприємства Київський метрополітен. Водночас, різко збільшуються витрати на амортизацію. «Так, у порівнянні з фактичними витратами на амортизацію минулого року метрополітен планує цього року витратити майже в 2,5 рази більшу суму, а Київпастранс таку ж різницю має намір закласти між плановими показниками 2009 і 2010 років. Для команди Черновецького це і стає левовою часткою економічного «обґрунтування необхідності підвищення тарифів на проїзд у 2010 році», — заявив Мельник. Депутат також зазначив, що в 2010 році заплановано суттєве скорочення загального обсягу перевезених комунальним транспортом пасажирів порівняно з 2008 роком. Згідно з Концепцією, у 2008 році послугами Київського метрополітену скористалися 663,9 мільйона пасажирів, на 2009 рік підприємство запланувало загальний обсяг пасажироперевезень на рівні 515,1 мільйонів осіб, в 2010 році — 517,8 мільйонів осіб. У повідомленні також говориться, що наземними видами транспорту скористалися в 2008 році 624,2 мільйонів пасажирів, на 2009 рік заплановано перевезти на третину менше — 485,6 мільйонів осіб. Нагадаємо, що 4 листопада минулого року проїзд у Київському метрополітені, а також у тролейбусах, трамваях і автобусах подорожчав у чотири рази — до двох гривень за одну поїздку. З 31 січня цього року жетони на проїзд у столичній підземці подешевшали на 30 копійок — до 1,70 гривень. При цьому вартість проїзних значно подорожчала. Як повідомлялося раніше, у листопаді цього року Антимонопольний комітет України заявив, що знизить ціни на проїзні квитки у київському метро до Нового року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com