Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Почім права?

Перше застереження: йтиметься не про документ на право водіння автотранспортом. Бо кожний, в Україні сутній, навіть той, хто жодного разу не сідав за кермо, добре знає, де, у кого і за скільки цю пластикову карточку можна купити. Таке життя! І саме збільшення зарплати «лицарям рябого дишла» тут не допоможе. Природа легендарного сержанта Петренка така, що він не братиме на лапу не тоді, коли йому покладуть зарплату міністра, а лише тоді, коли він не буде впевнений, на кого він на сьогоднішньому полюванні нарветься — типового лоха чи замаскованого і справді непідкупного офіцера служби внутрішньої безпеки МВС.

Та повернемося до тих прав, котрі прописані у Конституції України, і якими вимахують особливо активно ті, хто щодня витирає об них ноги. Що такого цікавого учворила наша Верховна Рада в рік Вола? Перла законодавчого плуга? Дзуськи! Гралася у Шерлоків Холмсів із докторами Ватсонами, бо у нашому парламенті над усе полюбляють створювати усілякі надзвичайні слідчі комісії. Користі з них — як із того вола у інтимній сфері. Зате крику, вибачте, піару…

Щоправда, дещо таки прийняли. Перш за все, нову редакцію Статті 161 Кримінального Кодексу — стосовно відповідальності за провокування міжрелігійних та міжетнічних конфліктів. Зусиллями відповідного підкомітету тепер по цій статті можна притягти до буцегарні навіть, прости нас, Господи, всіх чотирьох Євангелістів — саме за розпалення міжрелігійної ворожнечі, а також за численні порушення в царині політкоректності. Бо саме задля впровадження цього вельми сумнівного явища в українську правову практику заварена вся ця каша.

Щодо політкоректності, то на ній добряче обпеклася сучасна Америка. Днями обізвався на сайті «однокласники» земляк, котрий відбув за океан ще в брежнєвські часи. Скаржиться, що з появою у Білому домі афроамериканця нормальний бізнес у Штатах став неможливим. Модель проста, навіть примітивна: спочатку афроамериканець під загрозою «затягати по судах» за порушення політкоректності проривається на роботу, бажано в державну установу або в багату фірму. Там він нічого не робить, але при першому ж зауваженні його, афроамериканця темношкірі адвокати вчиняють позов за порушення прав їхнього клієнта за етнічною ознакою. Ціна політкоректності починається з мільйона доларів — а чого тут прибіднятися, якщо НАША людина сидить у Білому домі!

Вам це нічого не нагадує?

Але все це смішки з чужої лемішки у порівнянні з іще одним доленосним документом, котрий вступив у дію в Україні після останнього удару новорічних курантів. Йдеться про реадмісію нелегальних емігрантів з Центральної та Західної Європи в Україну. Як це виглядає? Європа, що стогне від засилля мільйонів нелегалів з країн Третього світу, знайшла геніальний вихід. Тепер усіх нелегалів, виловлених від Західного Бугу до Ла-Маншу будуть депортувати не на їхні історичні батьківщини, а в Україну. Тут їх повинні прийняти, нагодувати, обігріти, дати дах над головою, підлікувати, якщо в цьому є потреба, а потім — увага! — КОШТОМ УКРАЇНСЬКОГО ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ відправити літаками до їхніх азій та африк.

З якого такого дива?

Бачите — демократично політ коректна Європа пообіцяла нам, придуркам, що якщо ми візьмемо на себе цей клопіт, то вони РОЗГЛЯНУТЬ питання про полегшення візового режиму для українців. Тільки розглянуть. І не обов’язково вирішать. Завжди знайдеться тисяча причин аби кинути нас так, що куди тому сержанту Петренку на трасі.

А тепер, як полюбляє казати один популярний російський гуморист-українофоб, тримайтеся міцніше, бо впадете. Дві ма-а-алесенькі дрібнички: достатньо нелегалу написати заяву про надання йому в Україні статусу біженця, як вищезгадана депортація спокійнісінько розтягнеться на роки. Це перше. А друге: на 2010-й рік передбачено таку суму видатків по цим зобов’язанням, що їх вистачить на депортацію максимум 500… нелегалів. А решта (а це щонайменше десятки, якщо не сотні тисяч) сидітимуть у нас із вами на шиї, ще й ніжками гойдатимуть.

З чим і поздоровляємо!

В.Н.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com