Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Президент ветував мораторій на землю

Президент Віктор Ющенко ветував закон про продовження мораторію на продаж землі сільгосппризначення до 1 січня 2012 року.

Ющенко повернув закон зі своїми пропозиціями для повторного розгляду у Верховній Раді, повідомляє прес-служба президента.

Одночасно глава держави направив подання щодо цього закону до Конституційного Суду.

Крім того, Ющенко вніс до Верховної Ради законопроект про проведення виборів на місцевому рівні за мажоритарною системою.

«Право на висування кандидатів у депутати місцевих рад за законопроектом отримують не лише місцеві організації політичних партій, але й громадські організації», — пояснила представник президента в КС та ЦВК Марина Ставнійчук.

Вона наголосила, що принциповою є і пропозиція чинного президента відмовитися від практики створення блоків партій на місцевих виборах.

За словами Ставнійчук, також розширюється коло суб’єктів спостереження за ходом виборчого процесу, що збільшує гарантії його чесності та відкритості.

Окрім спостерігачів від кандидатів та міжнародних організацій, спостерігати за виборами можуть і представники політичних партій та громадських організацій, які не беруть участі у виборах.

 

«Українська правда»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com