Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РЕКОРДНА ПОВІНЬ НА НОСІ

Учені попереджають, що повінь весною 2010 може бути найсильнішою за останні 10 років. За даними Гідрометцентру, сніжні запаси в деяких регіонах вже зараз перевищують норму, а в лютому снігу ще додасться.

Екологи попереджають: якщо в лютому сніги додасться, а навесні стрімко потепліє, в 2010 році слід чекати сильної за останні роки повені.

У Гідрометцентрі України констатують, що повені не уникнути, зокрема, біля річки Припять на Волині і на Тернопільщині, де рівень води вже сьогодні — як у весняних потоках.

Фахівці також стурбовані руслом Дніпра в столиці через те, що шар снігу на Київщині удвічі товщий за попередні роки. Незаконно забудовані новою псевдоелітою набережні столиці, Осокорки і Конча Заспа будуть першими на шляху весняної стихії. Раніше на місці цих «хатинок» річка в повені розливалася на 8 кілометрів. Куди вода піде тепер, ніхто не береться прогнозувати.

У МНС України завіряють, що до повені вони активно готуються, правда, поки не прийнятий державний бюджет, грошей на таку боротьбу немає.

Прогнози водогосподарників поки дуже попередні, точніше про повінь скажуть через 25 днів. Проте тоді часу на підготовку до опору стихії буде замало.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com