Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

4 ВБИВЦІ ПЕЧІНКИ

Людська печінка важить близько півтора кілограмів і вважається одним з найбільших органів нашого тіла. Печінка споживає приблизно вдесятеро більше кисню, чим будь-який м’яз з тією ж масою. За день печінка пропускає близько двох тисяч літрів крові і фільтрує її по 350 разів. Печінка — основна система очищення нашого організму. Крім того, вона відповідальна за виробництво жирних кислот, які необхідні для переварення жирів.

Печінка має унікальну здатність — вона може самостійно відновитися після запалення, травми, отруєння і іншого перенесеного стресу. Але це абсолютно не означає, що печінка не вимагає уваги і можна повністю покластися на її здатність самовідновлення.

Отже, чого не любить наша печінка?

1.         Тривалого прийому їжі, що супроводжується постійним сидінням за столом. Звичайно, це не означає, що необхідно уникати подібного, але пра­гніть більше рухатися між зміною блюд, щоб поліпшити кровообіг і травлення.

2.         Смаженого, гострого, копченого, морозива, а також алкоголя і газованих напоїв.

3.         Деяких лікарських препаратів. А тому перш ніж випити пігулки, ознайомтеся з анотацією, а ще краще проконсультуйтеся з лікарем.

4.         Енергетиків. Енергетичні напої, можливо, і виконують свою функцію — приводять в тонус і не дають заснути, але при цьому містять цілий комплекс активних речовин. До них відносяться вітаміни, мінерали, нейростимулятори і т.п. компоненти. Звичайно, всі вони безпечні і навіть корисні, але окремо. Поєднання всіх цих речовин створює неприпустиме навантаження для печінки, якій доведеться все це аврально переробляти.

Men’s Li

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com