Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РОЗІГНАЛИ МІТИНГ

В Мінську було заарештовано 20 опозиціонерів, які мали намір провести акцію солідарності з політв’язнями Миколою Автуховичем і Володимиром Осипенком, які рівно рік утримуються в слідчому ізоляторі, повідомляє сайт «Хартія-97».

За півгодини до початку акції на Жовтневій площі і проспекті Незалежності, біля виходів з метро і підземних переходів, чергували змопівці в штатському. Щойно опозиціонери вийшли на площу і дістали портрети політв«язнів, на них накинулися десятки працівників ЗМОПу у формі і штатському. Із застосуванням грубої сили опозиціонерів закинули в два міліційні автобуси. Серед затриманих — активісти громадянської кампанії «Європейська Білорусь» Євген Афнагель, Поліна Кур’янович, Максим Вінярський, лідер «Моладзі БНФ» Андрій Кречко, один з лідерів «Маладога Фронту» Микола Демиденко та інші.

За даними «Хартії-97», журналістам не давали знімати того, що відбувається. Як і на колишніх акціях опозиції, до кожного кореспондента було приставлено кілька чоловік у штатському, які закривали об’єктиви фото- і відеокамер, штовхали журналістів, били їх по руках і апаратурі і не давали виконувати професійні обов`язки.

При цьому змопівці в штатському не представлялися і не показували ніяких документів. Працівники міліції у формі, що знаходяться на площі, на прохання журналістів звернути увагу на невідомих людей, що нападали на них, не реагували.

Затриманих на площі опозиціонерів звільнили без складання протоколів і пред’явлення будь-яких звинувачень через дві години. В активістів опозиції взяли відбитки пальців і зняли їх на відеокамеру.

unian

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com