Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МАШИНА — НЕ РОЗКІШ?

Як правило, сума, витрачена на покупку автомобіля, це далеко не всі гроші, які новому власникові доведеться витратити на машину. Крім оплати чека в автосалоні, доведеться заразом витратитися на страховку, оформлення документів, комплект зимової гуми, заміну робочих рідин, ТО, ну і відразу відкласти частину сімейного бюджету на прокорм «залізного коня», не кажучи вже про штрафи.

Вартість утримання машини залежить не тільки від марки і моделі, але і від країни, по дорогах якої бігатиме авто. Так, наприклад, в Німеччині, де на 1000 жителів доводиться 600 машин, в середньому місячне утримання купленого в кредит автомобіля обходиться в суму від 350 до 500 євро. Сюди входять страховка, транспортний податок, відвідини СТО, паливо, витратні матеріали і оплата паркування. При цьому, згідно статистиці, за нову машину німці в середньому платять від 15 до 20 тисяч євро.

У Великобританії найдратівливішим водіїв пунктом витрат на машину є, мабуть, парковка. Лондон — перший європейський мегаполіс, власті якого ввели плату за в’їзд автомобілів в центр міста. Парковка тут може коштувати 10 фунтів за годину і вище. При цьому платна парковка підстерігає не тільки в столиці, але і в інших містах країни. Крім того, в Сполученому Королівстві ціни на автомобілі на 20-30% вище, ніж в решті Європи.

У Бельгії, яка не має власних автовиробників, велика частина коштів йде на різні внески і виплати. Наприклад, аналог ОСАГО коштує в країні 450 євро і не користується при цьому популярністю у місцевих водіїв. Більше 90% власників нових легковичків вважають за краще комплексне страхування (повне КАСКО), яке включає також технічну і медичну допомогу за кордоном і при цьому коштує в 4 рази більше місцевого ОСАГО. Ще в країні є одноразовий реєстраційний внесок, залежний від рівня шкідливих викидів. За екологічно безпечніший і економічніший мотор платити доводиться в середньому 450 євро. Плюс дорожній податок: що престижніше марка і більше об’єм двигуна, то він вище. В сумі місцеві автоаматори витрачають на машину близько 6 тисяч євро в рік.

В Італії, де вузенькі вулиці дозволяють розмістити лише невелику компанію туристів, віддають перевагу компактним авто. Середньостатистична італійська машина — це малолітражка, часто дводверна. Обов’язкова страховка на такого «коня» — від 700 до 800 євро в рік. Початківці платять більше — до 1,5 тисяч євро. Чим більше створених аварій, тим дорожче страховка. Ще в країні є податок на володіння автотранспортом — це приблизно 80 євро на рік, залежно від об’єму двигуна. У Італії є і платні дороги, але коштують вони приблизно стільки ж, в скільки обійдеться проїзд на поїзді. В результаті витрати на утримання машини для середньостатистичного італійця складають 2800-3000 євро на рік.

В Іспанії автомобіль можна назвати розкішшю: ціни на авто не нижче 10 тисяч євро. При цьому власникові малолітражки доведеться викласти приблизно 250 євро на річну страховку і ще 150 євро на річний податок. А штрафи, навіть за незначні порушення, можуть перевищити 1000 євро. Плюс оплата паркування, висока вар­тість ремонту і високі ціни на паливо.

В Америці, яка ще недавно була країною великих автомобілів, а зараз все більше схожа на «малолітражну» Європу, основна частина виплат припадає на виплати в банк по кредиту. За підрахунками мінтрансу США, легковий автомобіль в середньому обходиться американцеві в 7200 доларів щорічно. Друга стаття витрат американського водія — паливо і мастило. Згідно офіційній статистиці на це доводиться сплатити до 1300 доларів на рік. На третьому місці страхування машини або паркування, якщо її власник живе у великому місті. Проїзд по більшості магістралей мегаполісів в США також платний.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com