Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПЕРЕЙДЕМО НА КИТАЙСЬКУ ГРЕЧКУ?

В Україні дефіцит вітчизняної гречки — за останній місяць її вартість зросла вдвічі. Чиновники заявили, що готові імпортувати крупу з Китаю, повідомляє ТСН.ua.

Як зазначає видання, в Україні спостерігається сезонне зростання цін на продовольство, зокрема є тенденція до подорожчання круп’яної продукції, наприклад, гречки. За останній місяць її вартість зросла удвічі. 

Аграрії кажуть, що дефіцит гречки викликаний тим, що на неї немає попиту, тому цього року її майже не сіяли.

Втім, у Міністерстві агрополітики заспокоїли, що проблем з гречкою в країні не буде.

По-перше, аграріїв наполегливо просять її сіяти більше. По-друге, якщо буде дефіцит, завезуть з-за кордону. Там крупи вдосталь, тому що люди її не їдять. 

«У разі дефіциту гречку можна імпортувати. Ми споживаємо як продовольство, а на заході вона для корму птахам, особливо в Китаї», — заявив директор Департаменту харчової промисловості міністерства АПК Юрій Кіщак. 

В Антимонопольному комітеті також пообіцяли перевірити, чому гречка так подорожчала, й аграрії не можуть збути свій товар. 

Тим часом за січень подорожчала майже вся сільськогосподарська продукція, крім журавлини, бананів і груш. 

Так, порівняно з груднем минулого року, у січні майже на 15% зросли ціни цукор, збільшилася вартість яєць, фруктів та олії, майже на 10% піднялися в ціні молочні продукти. 

За прогнозами експертів, продукти будуть дорожчати і надалі. Інфляція не має зворотного впливу, тому ціни назад не повернуться.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com