Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як вибрати автосервіс для обслуговування власного авто

Мало хто з власників автомобілів можуть довірити свою машину чужим людям. При цьому є усвідомлення, що тільки при належному технічному догляді, автомобіль прослужить довгий час, не підведе в дорозі, забезпечить безпеку пасажирів і водія.

Якими б не були навички власника, знання технічного оснащення автомобіля та досвід водіння, в автосервіс все ж  звертатися необхідно.

Незалежна компанія провела дослідження, на тему, за якими принципами автовласник вибирає автосервіс.

Результати такі: велика частина водіїв при виборі автосервісу спирається на рекомендацію і думку знайомих; не менш важливим вважають попередній досвід; вдале місце розташування сервісу відіграє велике значення, особливо для тих, хто не має багато вільного часу; деякі обслуговуються в тому місці, де придбали автомобіль; інші водії довіряють відомому бренду; і тільки мала частина заїжджає у випадкові місця.

Звичайно ж, якщо ви вже вибрали для себе автосервіс, з хорошим обслуговуванням, грамотним і тямущим персоналом, то можна вважати, що пощастило. Але іноді буває, що потрібно довго чекати черги, або ж трапилося опинитися в чужому місті, як бути тоді? Як варіант, можна подивитися автосервіси на спеціальних сайтах, або піти іншим способом.

Якщо не потрібна екстрена допомога, варто трохи поцікавитися про репутацію автосервісу. У цьому можуть бути корисні інтернет-ресурси, преса чи знайомі.

На що варто звернути увагу при зверненні в автосервіс?

Перше - це якість спілкування в телефонному режимі, ступінь ввічливості.

Друге - потрібно звернути увагу на ритмічність роботи сервісу. Якщо він простоює, це не є хорошим показником. При нормальній роботі автосервісу є стабільна завантаженість, і відповідний варіант для клієнта підкаже менеджер закладу.

При знайомстві з автосервісом варто звернути увагу на зовнішній вигляд персоналу, саме приміщення і його технічне оснащення. Чи є в арсеналі набор ручного инструмента toptul для автосервиса для виконання всіх видів робіт?

Додатковим плюсом можна вважати наявність інформації на стенді, з різними сертифікатами, ліцензіями, прайсом, гарантійними зобов'язаннями та іншою корисною інформацією.

Кожен автосервіс повинен бути оснащений крім  сучасним комп'ютерним обладнанням для проведення діагностик. Її найчастіше проводять в присутність власника автомобіля, при цьому детально інформують про виявлені неполадки.

Після виконаної діагностики складається список, з описом заміни та ремонту виявлених неполадок. У список входить придбання нових запчастин, за ціною, не вищою, ніж у роздрібній торгівлі. І вже власник може судити про обгрунтованість зазначеної вартості ремонту автомобіля.

Хороший автосервіс відрізняється наданої гарантією на запасні частини для автомобіля (1міс.); виконані роботи по фарбуванню (12 міс.); і подальшою безкоштовною заміною виявленого заводського браку у встановленій на СТО запчастини.

Якщо водій бажає упевнитися в якісному обслуговуванні свого автомобіля, можна почати з невеликих обсягів робіт: заміна свічок, фільтрів або гальмівних колодок.

Якщо ж зважилися на глобальний ремонт автомобіля, потрібно оформлення акта-здачі авто та договору.

У документах повинні бути зазначені стан автомобіля, його видимі пошкодження. Крім цього та реквізитів сторін договору, що укладається, в ньому повинні бути: список послуг; опис використовуваних запчастин, їх вартість та ін .; вартість послуг автосервісу і терміни їх виконання; гарантійні зобов'язання сервісу на виконані роботи; та інші важливі нюанси.

Власник має право спостерігати за проведеним ремонтом його автомобіля або відслідковувати його динаміку в телефонному режимі.

При виявленні додаткових несправностей, працівники автосервісу поставлять до відома власника, і будуть діяти згідно його бажання.

Додатковим плюсом до репутації автосервісу можна віднести інтерес про експлуатацію автомобіля після наданих послуг.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com