Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ТИГР ПЕРЕД СТРИБКОМ

Лідери вісьми опозиційних сил підписали угоду про створення об’єд­наної опозиції.

Документ підписали лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, Юрій Луценко (Народна Самооборона), Борис Тарасюк (НРУ), Юрій Кармазін («Захисники вітчизни»), Володимир Стретович («Християнсько-демократична партія»), Микола Катерничук (Європейська партія) і ще кілька опозиційних діячів.

За словами Тимошенко, «мова йде не про об’єднання, не про створення однієї партії, а лише про консолідацію усіх демократичних сил».

У свою чергу присутній на підписанні віце-спікер Микола Томенко заявив: «Програма максимум, яку ми повинні мати — це 226 депутатів проукраїнської орієнтації. Програма мінімум — не допустити перекупки депутатів».

«Не може бути потішної опозиції, яка призначається в адміністрації президента», — додав він.

У свою чергу Микола Катеринчук висловив сподівання, що «найближчим часом до лав опозиції приєднаються ще кілька демократичних сил, зокрема, Арсеній Яценюк».

«Не може бути 3 чи 4 опозиційних уряди. Потрібен один», — сказав він.

Томенко зазначив, що наміри щодо створення об’єднаної опозиції підтримують близько 180 депутатів парламенту.

«Це означає, що якщо наші колеги (НУНС) до нас не приєднаються, теоретично вони можуть створити уряд, але у них набереться лише на посаду прем’єра і кількох віце-прем’єрів», — сказав він.

«Це складно — працювати без міністрів, тому що треба комусь і роботу робити. Тому поки що в Україні не може бути іншого опозиційного уряду, навіть з точки зору арифметики», — додав Томенко.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com