Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СТУДЕНТИ УЖЕ БУНТУЮТЬ

Львівські студенти розпочали кампанію за відставку новопризначеного міністра освіти Дмитра Табачника. У середу біля стін міністерства акцію обіцяють підтримати молодіжні організації та студентські комітети окремих вузів.

У понеділок  львівські студенти організували флеш-моб навпроти Національного університету ім. І.Франка. Понад два десятки молодих людей озвучували висловлювання Дмитра Табачника щодо галичан та мови, звинувачуючи його в українофобстві. Одночасно присутнім пропонували своїм підписом підтримати відставку міністра. Впродовж години вдалося зібрати до сотні підписів.

Молодь також створила імпровізований пункт збору макулатури, куди охочі приносили радянсько-пропагандистську літературу: збірники історії КПРС, твори Леніна та Карла Маркса. «Дані книжки містять перекручені факти історії і явну московсько-імперську пропаганду, але Дмитро Табачник переплюнув всю пропаганду. У своїх висловлюваннях і ідеях він принижує українську націю»,- заявив під час акції голова обласного осередку Молодіжного націоналістичного конгресу Андрій Бень.

До акції проти Табачника долучаються облради

Молодь уже підтримали депутати Івано-Франківської облради, які виступили проти нового міністра, «бо він має намір відмінити незалежне оцінювання, повернути освіту до старого зразка, що веде до хабарництва, корупції, і стане на перешкоді входження до світового освітнього простору», йдеться у зверненні депутатів. У коментарі «Німецькій хвилі» директор Інституту політичних технологій Олег Процак зауважив, що таке невдоволення навряд чи призведе до відставки міністра. Але акції є дієвим застереженням щодо можливих непопулярних рішень, як-то з відміною ЗНО, вважає експерт.

Галина Стадник
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com