Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Угон автомобіля та частный детектив

До приватних детективів звертається безліч клієнтів з проханням знайти викрадений автотранспорт. Далеко не кожне детективне агентство займається пошуком викрадених автомашин. І на це є ряд причин.

Одна з причин - це часовий фактор.

Ви під'їжджаєте до магазину, паркуєте машину і не поспішаючи відправляєтеся за покупками. Якщо це великий супермаркет на зразок «АШАН» або «МЕТРО», то ваша відсутність може тривати більше 2 годин. Після відвідування магазину виявляєте відсутність автомобіля. Злочинці для здійснення свого задуму користуються транспортними засобами, залишеними без нагляду, які не приваблюють сторонньої уваги. Використовуючи вашу тривалу відсутність, викрадачі намагаються якомога далі віддалитися від місця паркування на вашому ж автомобілі. При цьому вибираються маршрути шляхи, що дозволяють уникнути великих магістралей, де можуть бути камери спостереження та стаціонарні пости ДАІ. Зловмисники дуже добре орієнтуються в маршрутах і намагаються якомога швидше покинути місце злочину. Саме ці фактори ми і називаємо тимчасовими.

Наступний фактор, що ускладнює пошук автотранспорту - перебивання номерів деталей автомобіля.

З метою легалізації та подальшого збуту викраденого злочинці дуже часто перебивають або іншим чином підробляють ідентифікаційні номери автомобілів, використовуючи для цього різні технічні пристрої (автогени, зварювальні апарати і т.д.). Серед людей, які заробляють собі на життя за допомогою автоугонів, є професіонали своєї справи, які можуть «попрацювати» з номерами деталей Вашого автомобіля так, що при візуальному огляді перебитий номер ні чим не відрізняється від заводського. Тільки якісна експертиза зможе встановити, що номер був змінений. В арсеналі злочинців зміна кольору авто, підготовка необхідної документації (є й просто підробка, є і справжні бланки), після чого викрадений автомобіль швидко продається, при цьому іноді навіть покупець не підозрює, що куплений ним автомобіль крадений. Також існує варіант того, що автомашина просто розбирається в якому-небудь гаражному сервісі на території Харківської області в містах Ізюм, Куп'янськ, Лозова, Люботин, Первомайський, Чугуїв, що також доводить майже неможливість знаходження частным детективом викраденого автотранспорту.

Злочинців не може зупинити будь-якої автомобільний охоронний комплекс. При підготовці до викрадення автомашини зловмисниками активно вивчається спосіб життя потенційної жертви, а також охоронна система, встановлена на автомобілі. Через кримінальні зв'язки в автосервісах, автостоянках, мийках, автомагазинах, майстеренях, фірмах-установниках протиугінних систем викрадачами купуються дублікати ключів, коди, паролі, і викрадення автомобіля відбувається швидко і без будь-яких накладок. Ми навіть не будемо зачіпати тему технічної оснащеності злочинних груп, які просто сканують ваші коди на сигналізації та отримують повний доступ.

Тому завжди легше попередити викрадення свого автомобіля, ніж звертатися до www.detective-kharkov.com детективное агентство «Частный детектив в Харькове».

 частный детектив 

А тепер кілька порад, як убезпечити свою автомашину від угону:

1. Не залишайте ключ у замку запалювання, відходячи від машини навіть на кілька метрів.

2. Ніколи не зберігайте документи усередині автомобіля - цим ви ускладните його розшук.

3. При можливості уникайте парковки на довгий час в неосвітлених і безлюдних місцях.

4. Якщо вас зупиняють незнайомі люди з різними питаннями, ніколи не глушите автомашину і не відмикайте дверей. Кнопки всіх дверей бажано тримати закритими.

5. Спілкуйтеся через прочинене вікно.

6. Постарайтеся не їздити по одних і тих же дорогах. Міняйте маршрути.

7. Не садіть незнайомих попутників.

8. Паркуйте машину на ніч у зоні візуальної видимості.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com