Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тарас Чорновіл відвідав МАУП

Днями учасником Дискусійного клубу МАУП став відомий український політик народний депутат України VI скликання Тарас Чорновіл. Політична кар’єра Тараса В’ячеславовича розвивалася досить стрімко і успішно, з 2000 року він є народним депутатом України і сьогодні обіймає посаду першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах. Зустріч зі студентами гість розпочав з розповіді про себе, з початку трудової діяльності: і лаборантом, і санітаром, і перекладачем, згодом технічним редактором самвидавного журналу «Український вісник», видавцем і головним редактором самвидавної газети «Молода Україна» аж до періоду, коли вирішив піти у політику, де мимоволі заслужив досить скандальний імідж.

Одним з аспектів розмови стала тема Євросоюзу. «Мені здається, що з 2005 року були порушені певні принципи поступового руху, які були переведені в нахрапистий поштовх, який дає зворотній ефект, і Європа, внаслідок нашого дуже великого бажання приєднатися до Євросоюзу і колосального небажання самим зробити щось у себе вдома, фактично закрила двері». Іноді надзусилля дають протилежний ефект. Український політикум Тарас Чорновіл вдало прокоментував цитатою російського автора Козьми Пруткова: «Бывает, что усердие превозмогает даже рассудок».

Щодо сьогоднішніх подій і того, як вони зможуть диспонуватися на майбутній геополітичний стан України і ті вектори, які ми будемо обирати, гість зазначив: «Існує певний шлях розвитку, який вже обраний і змінений не буде.. В день інавгурації Януковича було прийнято резолюцію Європарламенту, в якій Україні вперше дозволили подати заявку на вступ до Євросоюзу і вперше дали згоду на те, що буде розроблятися пряма дорожня карта з безвізового режиму. Тобто шанси є, головне щоб вони не були змарновані».

В України є два сусіди – Росія і Євросоюз, однак поки що Україна не взяла жодної користі з цього сусідства, - як зазначив гість, - однак така можливість залишається. «За півроку ми зможемо побачити результат розвитку нашого зовнішньоекономічного вектора, і друге – результат того, що робиться в самій Україні, чи будуть хоча б мінімальні реформи, чи буде продовження стагнації» - підкреслив Тарас Чорновіл. Прогнозувати щось у політиці досить важко. Попри колосальну єдність політичної команди, яка прийшли до влади, в ній також існують два вектори, тож вибір буде за президентом, - зазначив народний депутат.

Аудиторія поставила учасникові Дискусійного клубу численні запитання про нагальні проблеми сьогодення, зокрема щодо слабких місць кадрової політики нової влади, приєднання до коаліції, і отримали досить цікаві й емоційні відповіді. Тож зустріч пройшла жваво і плідно, на згадку про участь зі студентами Академії Тарас Чорновіл отримав з рук ректора МАУП Валерія Захожая видання «Видатні постаті України» видавництва МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com