Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЛИЦАРІ СЕРЕД НАС

Весна пробуджує від сну не лише природу, першими відгукуються на її поклик юні і невгамовні, весна надихає студентство на творчість.

Академія саме навесні організовує для молоді — натхненної і яскравої — конкурси і фестивалі. Так, нещодавно в Міжрегіональній Академії управління персоналом відбувся  традиційний конкурс «Лицар МАУП 2010». Протягом кількох тижнів юнаки готувалися, тренувалися, разом з групами підтримки вигадували конкурсні номери і яскраві образи. Представники інститутів Президентського університету та регіональних підрозділів Академії демонстрували свої здібності і таланти, красу та щирість, а також найкращі риси чоловічого характеру — мужність, стійкість, повагу до жінки і захоплення нею.

Лейтмотивом цьогорічного конкурсу була сива давнина — епоха Середньовіччя, коли панував культ лицарства і служіння прекрасній дамі. Від початку конкурсу всі глядачі уявно поринули в епоху лицарів та королів, вишуканих дам і лицарських турнірів. Відомо, що образ середньовіччя зазвичай асоціюється з колоритною фігурою озброєного лицаря в обладунках — саме такими — величними і озброєними списами та мечами конкурсанти постали перед глядачами та журі у першому конкурсному номері, демонструючи родовий герб і девіз. Бути сміливим, благородним, вміти віддано кохати — таким є кодекс честі справжнього воїна, про це й говорили у першому виступі лицарі Академії — справжні воїни з гербами, девізами, зі щитами та шоломами. І, звісно ж, поруч з кожним з них була дама серця.

В давнину суддів турніру називали «герольдами», тож і на цьому конкурсі були свої «герольди» — високоповажне журі на чолі з проректором з виховної роботи Людмилою Біжик. Під час конкурсів вони прискіпливо оцінювали творчість, неповторність, інтелект, зовнішні дані та костюми всіх учасників.

У другому конкурсі — «Цар гори» наші учасники продемонстрували й фізичну силу — змагались у спортивному конкурсі. У конкурсі «А вам слабо?» демонстрували інтелект і винахідливість.

З часів середньовіччя відомо, що кодекс честі справжнього лицаря включав правила куртуазності, які вимагали уміння поводитися в суспільстві, підтримувати розмову і співати. Тож наші лицарі в останньому конкурсі яскраво показали свої творчі і артистичні вміння: читали вірші, танцювали, співали пісні, дарували квіти, рятували від небезпеки. Кожен зі студентів постав перед глядачами у неочікуваному образі: фотографа-танцюриста, клоуна, романтичного співака, легковажного звабника, вигадливого жартівника.

Тож, оцінюючи хореографічні та вокальні дані, поетичний дар, інтелект високоповажне журі визначило наступних переможців конкурсу:

Звання «Містер галантність» отримав Андрій Олійник. Ігор Нечипор був удостоєний звання «Містер талант», «Приз глядацьких симпатій» дістався Павлу Тишкевичу. На третьому місці опинився студент з Яготинського інституту МАУП Олександр Дубравін. Друге місце посів Володимир Менщик. Не обійшлося без несподіванок. Цього року журі обрато двох переможців — титул «Лицар МАУП 2010» і перше місце турніру розділили між собою Олексій Наконечний та Сергій Свінцов.

Вітаємо переможців!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com