Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПАРЄ зацікавилося нашими варварами

Центральний парк Харкова був останнім, який місцева влада, вибрана в 2006 році за списками Партії регіонів, не чіпала, передає DW. Два роки тому, після рішення міськ­ради про будівництво на цьому місці комерційних об’єктів — готелів, апартаментів і дороги — почалися акції протесту. Тепер дорозі привласнений статус об’єкту підготовки до «Євро-2012» — без відміни попередніх рішень міськ­ради і без проведення суспільних слухань. Харків’яни, серед яких діти і жінки, два тижні цілодобово чергували в парку, намагаючись врятувати вікові дуби і корабельні сосни. Люди кидалися під пили, закриваючи собою дерева, альпіністи навіть чергували на верхівках, щоб перешкодити вирубці.

Спочатку активістів, яких охрестили «зеленим фронтом», витісняли з парку міліціонери, є відео, на якому видно биття людей правоохоронниками. Згодом небайдужим харків’янам довелося мати справу з агресивнішими шляховиками, які направляли на людей бульдозери, а також із співробітниками муніципальної охорони, їх назвали «людьми в чорних сорочках». Саме вони врешті-решт, застосовуючи грубу фізичну силу, виштовхали захисників дерев з парку.

Міліція не втручалася в їх дії, фактично дозволяючи викручувати руки активістам і травмувати їх. Всього за два тижні протистояння в райвідділ потрапили 12 активістів. Одного із захисників суд оштрафував на 150 гривень за опір правоохранителям, ще один отримав три доби арешту.

Екологи і правозахисники так і не побачили від представників влади необхідних дозволів на будівництво.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com