Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВЕСНЯНИЙ БАЛ У МАУП

Днями у МАУП відбувся традиційний Весняний бал. Ця студентська акція покликана наблизити нинішню молодь до високих ідеалів минулого у мистецтві, культурі та спілкуванні.

Цього разу Весняний бал пройшов у червні, однак ніякі організаційні складності та період сесії не завадили студентам добре підготуватися і взяти участь у цьому красивому і романтичному дійстві. Елегантні дівчати у бальних сукнях і галантні кавалери в урочистому офіційному вбранні.

В ході підготовки до балу у тренуваннях взяли участь близько шістдесяти осіб, однак танцювальну основу на балу склали чотирнадцять пар. Варто зазначити, що бал проводить МАУП, однак крім студентів Академії, тут навчаються танцям та беруть участь у танцювальному вечорі і студенти інших ВНЗ, зокрема, НАУ, КНЕУ та інших. Програма балу досі залишається незмінною, це чотири традиційні танці: полонез, полька, мазурка та вальс.

Однак, були і нововведення. Так традиційна для балу гра «Фанти» стала передумовою запрошення на вальс: учасники обирали собі партнера з танцю шляхом «фантів». Також вперше на цьогорічному балі відбувся Поетичний поєдинок, у якому мали можливість представити на розсуд публіки власні поетичні твори всі поета-аматори. Переможницею, на думку всіх присутніх, стала Анастасія Іванцова.

Головне ж на балу — танці були, як завжди, яскраві, романтичні та елегантні. Як зазначив художній керівник народного ансамблю танцю «Перлина» МАУП та незмінний організатор балів в Академії: «Бали дають молоді можливість торкнутися невідомого, отримати нові невідомі відчуття — це перша фаза знайомства з балом. Друга фаза настає, коли молодь втрачає це відчуття новизни, а більш дбають про чистоту виконання танцю. А третя — це коли юнаки і дівчата вже не замислюються над танцем, над кожним кроком, а отримують задоволення від танцю, тоді бал стає для них просто цікавим спілкуванням, адже танець — це красивий засіб для спілкування».

Одна з танцювальних пар поділилася своїми думками про це феєричне дійство. Олександра, студентка 4-го курсу Інституту соціальних наук та самоврядування — постійна учасниця академічних балів: «Це вже мій шостий бал, я беру учать у цьому заході з самого першого балу. Мій улюблений танець — мазурка, тому що своїми рухами, музикою він ніби викликає вибух у залі і справляє незабутнє враження. Для мене бал вже став хобі, а від першого балу враження було найяскравіше».

Партнер Олександри — Дмитро, випускник КНЕУ, на балу в Академії вже вдруге: «Мене приваблює на балу давній антураж світських аристократичних кіл, це красиво. Крім того, я вважаю, що танець, зокрема, вальс, завжди знадобиться у житті, навчання танцю розвиває кожну людину».

Організатори та учасники балів в Академії планують розширювати географію студентських балів. Серед найближчих проектів — виїзні бали восени.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com