Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Севастополь вимагає гроші за ЧФ РФ

Севастополь має право розраховувати як компенсацію від Києва на 202 мільйони гривень з 97,75 мільйонів доларів, які погашаються щорічно Росією Україні як заборгованість за газ, згідно угоді про статус і умови перебування російського флоту на українській території.

Про це заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації (СГГА) Валерій Саратов на брифінгу, передає прес-служба СГГА.

«Ця сума ретельно вивірена, і вона пов’язана з тим, що попередній уряд збільшив ставку оренди землі, і мінімальна зараз складає 3%, тому при перерахунку нової ставки орендної плати вийшло, що як компенсація Севастополь повинен отримувати від Києва 202 мільйони 616 тисяч гривень», - сказав Саратов.

«Адміністрація має намір добиватися підтвердження цієї цифри і в даний час погоджує всі документи в Міністерстві економіки», - уточнив він.

«Важко сказати, чи вдасться збільшити цю суму компенсації цього року і замість 107 отримувати більше 202 мільйонів гривень, але по наступному року ми обов’язково ставитимемо питання про таку суму», - підсумував Саратов.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року в Харкові президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведев підписали угоду між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, яким термін перебування Чорноморського флоту Росії продовжений на 25 років, - до 2042 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com