Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ОБ’ЄДНАННЯ МОЖЛИВЕ

Восени опозиційні сили можуть об’єднатися. Таку думку озвучив лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ICTV, передає «Українська правда».

«Ідеологія з’явиться і біля ідеології ми всі об’єднаємося. Згадаєте моє слово. На осінь ми точно вийдемо на якісно інший формат роботи здорових сил. Як в парламенті, так і поза парламентом», — заявив він. На думку Яценюка, для того, щоб об’єднатися, «треба йти на компроміси».

При цьому лідер «Фронту змін» вкотре нагадав, що нова влада фактично відсторонила його від участі в місцевих виборах. «З 686 партійних організацій, які в мене зареєстровані по всій країні, за рік до виборів зареєстровано тільки 19», — повідомив політик.

Як відомо, 10 липня Верховна Рада прийняла закон про місцеві вибори. Згідно з однією з норм висувати кандидатів у депутати обласних, районних і міських рад мають право тільки партійні осередки. І лише ті з них, які були офіційно зареєстровані за 365 днів до проведення виборів.

У свою чергу, лідер партії «Сильна Україна» та віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив, що його політсила не веде переговори з іншими партіями щодо об’єднання для перемоги на місцевих виборах.

«Ні з ким розмови про об’єднання ми не ведемо. Більше того, можу сказати, що переконаний, якщо б і вели то ніхто нам би не дав зареєструвати таке об’єднання. І я думаю, що це б не спрацювало», — зазначив він. «Не вірю, що вдасться домовитись з кимсь і ці домовленості будуть витримані. Вірю, що в те що буде спрацьовувати політична конкуренція», — вважає Тігіпко.

Лідер «Сильної України» прогнозує, що «на сході БЮТ буде робити все щоб Партія регіонів набрала мінімум, а те ж саме Партія регіонів буде робити на заході». «Якщо це так, то для нас там буде місце», — заявив він.

Тігіпко уточнив, що його партія зможе приймати участь у виборах до близько 400 місцевих рад. «Там осередки були зареєстровані за рік до виборів», — повідомив політик.

Також Тігіпко заявив, що готовий об’єднуватись для роботи: «З ким буду об’єднуватись? Все зробимо щоби увійти у владу. Тому що у нас реформи, у нас зміни. Ми не збираємось відсиджуватись в опозиції, яка сьогодні, мені здається не дуже цікава». «Ми будемо об’єднуватись під програми. І я допускаю, що в одному регіоні це може бути Партія регіонів, а в іншому і БЮТ. Для мене це буде абсолютно нормально», — уточнив він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com