Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що обіцяють синоптики?

Пекельна спека продовжує мучити жителів практично всієї країни. У східній і центральній частинах України температура перевалює за 40 градусів. Коли ж закінчиться ця дика спека?

Директор Українського Гідрометцентру Микола Кульбіда каже, що спека триватиме мінімум два тижні: «Далі ми прогнозувати не можемо, — розповідає Кульбіда. — Тому коли похолодає — невідомо. У найближчі два тижні середня температура в країні зберігатиметься на рівні +35-39 градусів, окрім Західної України, де очікується +28-30 і дощі. А ось у центральній, східній і північно-східній частинах температура підніметься і до 42 градусів тепла. На півдні у середньому +35-38. Дощів ніде, крім заходу, не передбачається».

Окрім сезонних явищ, за словами Кульбіди, у такій погоді винні і процеси глобального потепління, які стали все більше помітні останнім часом.

Згодні з прогнозами і народні синоптики. «14-16 серпня мають пройти сильні дощі, і спека спаде, буде теплий тиждень, — говорить народник із Волині Володимир Лис. — А наприкінці серпня і у першій половині вересня буде навіть досить холодно, у другій половині — потепліє, але до пекла не дійде».

Практично солідарний з колегою народник із Дніпропетровська Валерій Некрасов: «Спека спаде 17-18 серпня, — запевняє він. — Наприкінці серпня і в першій половині вересня подує холодний вітер. Таким чином, десь до 10 вересня буде ще більш-менш тепло, а потім почнеться справжня холодна осінь. До кінця жовтня прийде сувора зима з ожеледдю і снігом, а наступна весна почнеться аж у квітні. Але літо 2011-го теж буде дуже жарким».

У прогнозах з приводу спеки зійшлися думки не тільки вчених і народних синоптиків, але навіть і астрологів.

Відомий астролог Влад Росс стверджує, що спека спаде у другій половині серпня: «Зараз на небі страшна хрестова ситуація, — говорить він. — У світі вона взагалі може закінчитися кризами, катаклізмами, катастрофами. В Одесі нещодавно упав трамвай — це саме через хрест, який утворився. Марс (мале нещастя) у поєднанні з Сатурном (велике нещастя) — у повній опозиції Урану, символу руйнувань. У Пакистані зливи і потопи, у нас дика спека. Плюс Юпітер з’єднався з Нептуном ще взимку, і було дуже холодно, потім вони перейшли у вологий і жаркий знак Риби, а зараз Юпітер в Овні — символі пожеж. Там він буде рік, але це страшне хрестове утворення планет більш-менш розійдеться десь 12-15 серпня, і тоді спаде спека. До цього буде пекельна погода, пожежі і можливі транспортні аварії».

Схожі прогнози й у іншого відомого астролога Андрія Андрєєва: «З 6 червня Юпітер разом з Ураном (планета аномальних проявів) увійшли до знаку Овна, чия стихія — вогонь, — каже Андрєєв. — І планети почали складатися у тау-квадрат, це зона напруженості, у якій виявляються всі стихії. Дію цієї зони ми почали спостерігати приблизно з початку липня — пішли зливи, урагани, і жара вже була на носі. Картина почне мінятися десь 16 серпня, Уран увійде на знак Риби, і до 20-го числа почне трохи холодати. 9 вересня на знак Риби ввійде Юпітер, і буде ще прохолодніше. У цілому ж планети говорять, що природа поводитиметься аномально ще 3-4 роки, так що після аномального літа нас чекає і аномально морозна зима».

Як повідомляв ForUm, у Криму у зв’язку з несприятливим прогнозом розвитку лісопожежної обстановки на території півострова запроваджено режим надзвичайної пожежної небезпеки, що обмежує відвідування лісів населенням.

У Херсонській області населенню заборонено відвідувати ліси і в’їжджати в них на транспортних та інших технічних засобах на період високої пожежної небезпеки (крім транзитних доріг).

Тим часом Київ накритий туманним серпанком, місцями з відчутним запахом гару. Точні причини цього у МНС поки не з’ясували. Відомо лише, що ні ліси, ні торф’яники під столицею не горять. У МНС схиляються до версії про те, що дим до Києва прийшов із Російської Федерації, окремі регіони якої охоплені пожежами.

«ForUm»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com