Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Іран має намір відправити до космосу людину

У 2017 році Іран відправить до космосу свого першого космонавта. Про це повідомив президент Ірану Махмуд Ахмажінежад.

На думку Ахмажінежада, якщо Іран запустить в космос людину, це буде підтвердженням того, що він знаходиться в числі світових лідерів у сфері вивчення космосу. Космонавт буде відправлений до космосу на геостационарную орбіту, яка проходить на висоті понад 35 тисяч кілометрів.

За словами Ахмажінежада, санкції і тиск з боку країн Заходу не тільки не перешкодять здійснити цей проект, вони ще і прискорили даний процес.

“Західні країни бачать в посилюванні санкцій, які накладають обмеження на ввезення матеріалів до Ірану, лише заходи матеріальної дії на Ісламську Республіку і думають, що таким чином зможуть чинити тиск на іранський народ”, — сказав Ахмадінежад.

Крім того, нагадаємо, що раніше Іран запустив в космос ракету-носій власного виробництва “Кавешгяр-3”. На ракеті була встановлена експериментальна капсула, усередині якої знаходилися живі істоти: миша, черепаха і черв’яки.

На думку багатьох експертів, цей запуск був провокаційним, оскільки, якщо ракета може вивести на орбіту супутник, вона буде здатна доставити в якомусь певному напрямі і заряд, у тому числі і ядерний.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com