Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що дивитися дитині по телевізору?

Телебачення настільки міцно увійшло в наше повсякденне життя, що зараз і уявити собі складно, як прожити день без перегляду тих чи інших улюблених фільмів і передач. На жаль, те, що спочатку малося на увазі лише як один з видів дозвілля, поступово перетворилося на масову, повальну епідемію, а багатьом навіть замінило реальне життя. Але ще більш небезпечний той момент, що і наші діти міцно "загрузли" в мережах сучасного ТБ, яке стало для них і кращим другом, і мамою, і нянею одночасно. До чого ж може привести подібне спілкування і як уникнути його сумних наслідків? Ніхто не посперечається, що не можна однозначно і вагомо сказати - телебачення несе одну тільки шкоду. Існують канали, які дійсно дбайливо займаються відбором фільмів і програм і дбають про свою репутацію (на жаль, їх лічені одиниці). Є й спеціальні телеканали, призначені саме для перегляду дітьми тієї чи іншої вікової категорії. Значить, телебачення все таки надає певну допомогу в розвитку наших дітей

Багато батьків задоволені, коли дитина дивиться телевізор і не заважає їм займатися домашніми справами або просто відпочивати. У багатьох сім'ях щовечірній перегляд телевізора давно став традицією, при чому діти дивляться теж, що і дорослі. Пройшли ті часи, коли дітям закривали очі, якщо по телевізору дорослі цілувалися.

Проте дитячі психологи настійно рекомендують стежити батькам за тим, що дивиться ваша дитина. при чому стежити, починаючи з раннього дитинства, адже сучасні мультики складно назвати добрими, позитивними або корисними для розвитку і психіки малюка.

Крім того, постійна реклама, яку показують по телевізору, також негативно позначається на дитині. Крім цього, вам варто обмежувати час, який малюк проводить за переглядом мультфільмом або передач, керуючись правилом - чим менша дитина, тим менше часу дозволяти проводити йому біля телевізора.

Якщо телевізор раптом зламався, не сильно переймайтеся поки він знаходиться у ремонті. Чим довше він буде перебувати у сервісі тим краще. Хоча можна вирішити питання швидше тут http://tv-master.kiev.ua/регионы.htm замовивши майстра для ремонту телевізора на дому.

Зміст телепередач повинен відповідати віковій категорії глядача. Дитині, яка поки повністю не опанувала навичками мовлення, більш підходять короткі передачі, які зроблені спеціально для найменших. Якщо взяти діснеївські мультфільми, то їх сюжет і лексикон досить складний для таких діток.

Так само по можливості потрібно виключити з перегляду незалежно від віку такі категорії:

    різні «страшилки»;

    фантастичні фільми з сюжетом страхітливого майбутнього;

    фільми, які пов'язані з втратами, розставанням і т.д. - Вони можуть надавати на психіку дітей травмуючий дію.

Також потрібно пам'ятати наступне: зір у дітей знижується непомітно, тому необхідно 1 раз на рік показувати дітей дитячому офтальмологу.

Тип телевізора практично не впливає на рівень зорового навантаження. А основний шкідливий фактор для зору - це тривале зорове навантаження. Проте по можливості вибирайте сучасні телевізори. Доцільність такої покупки оцінять всі члени сім'ї.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com