Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БАГАТІ З БІДНИМИ НЕ ПОДІЛЯТЬСЯ...

Верховна Рада не підтримала жоден із запропонованих представниками опозиції законопроектів про запровадження мораторіїв на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті в побуті природний газ і електроенергію.

Фракція БЮТ у Верховній Раді України ще напередодні відкриття сесії вимагала запровадження мораторію на підвищення тарифів та пенсійного віку. Про це заявила під час мітингу опозиційних сил біля Верховної Ради України лідер Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко: «Або ми їх зупиняємо зараз, або вони будуть знати, що ми таку їх політику підтримуємо», - сказала вона. За її словами, перший законопроект, який вимагає розглянути опозиція, це мораторій на підвищення тарифів на газ, житлово-комунальні послуги «і на інші державні послуги», які надають вам у ваших містах, районах і селах». До Верховної Ради буде внесено і законопроект щодо введення мораторію на підвищення пенсійного віку.

Проте фракція Партії Регіонів послідовно вела свою лінію, яка не похитнулася навіть після жорсткого протистояння в кулуарах і під трибуною. В результаті ВР відмовилася вводити мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні  послуги і  цін на газ. Жоден з чотирьох поставлених законопроектів з цього питання не набрав необхідних 226 голосів.

Зокрема, депутати не підтримали законопроект, внесений лідером фракції Компартії Петром Симоненком і членом цієї ж фракції Валентином Матвєєвим. За цей документ проголосували 200 народних депутатів.

Також парламент відмовився підтримати відповідну пропозицію фракції БЮТ: за законопроект Олега Ляшка проголосували 176 народних депутатів. За альтернативний законопроект депутата від НУ-НС Романа Зварича проголосували 174 парламентарії.

Також парламент відмовився підтримати проект ухвали, що стосується врегулювання питань в цій сфері, внесений членом фракції НУ-НС Юрієм Кармазіним: його законопроект підтримали 174 депутати.

Після голосування депутати від опозиції і коаліції заблокували трибуну Ради. Лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко заявила, що опозиція блокуватиме трибуну Ради доти, доки не доб’ється розгляду своїх ініціатив.

Отож, нічого втішного для пересічних громадян України очікувати не варто. Олігархи не поділяться з бідними, впровадження субсидій буде розтягнуто в часі, а основна маса населення таки сплатить за новими тарифами...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com