Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

Меморандум про взаємодію і співпрацю на місцевих виборах 31 жовтня в Донецькій області підписали в понеділок сім обласних організацій політичних партій: «Батьківщина», Єдиний центр, Народна партія, «Наша Україна», Соціалістична партія України, Українська народна партія, «Фронт змін», повідомляє кореспондент видання «ОСТРІВ».

«За Донеччиною давно закріпилася слава регіону, де остаточний результат виборів — це підсумок не реального волевиявлення громадян, а результат масштабних фальсифікацій і використання адміністративного ресурсу. Місцеві вибори 31 жовтня 2010 року — це шанс довести всій Україні і світу, що вибори на Донецькій землі можуть проходити на принципах чесності і відвертості, з дотриманням всіх законодавчих норм цього процесу», — мовиться в тексті меморандуму.

Підписуючи меморандум, представники вищезгаданих політичних сил зобов’язалися погоджувати свої сумісні дії для забезпечення чесності і прозорості процесу голосування і підрахунку голосів. Для досягнення цієї мети вони мають намір координувати роботу членів територіальних і дільничних комісій, вести паралельний підрахунок голосів, забезпечити on-line трансляцію підрахунку голосів на виборчих ділянках в Інтернет. Крім цього, планується привертати увагу представників міжнародних організацій, неурядових структур для і спостереження за ходом вибору в місцеві органи влади в Донецькій області.

В той же час прес-служба Донецької обласної організації Партії регіонів розповсюдила заяву, в якій назвала підписання меморандуму «піар-акцією по просуванню в маси» лідера місцевих «єдиноцентристів» Андрія Амбросенка». Прес-служба відзначає, що підписанти меморандуму ставлять своєю метою не забезпечити чесний і відкритий хід виборчої кампанії в Донбасі, а «повторюють всім відомі штампи про «масштабні фальсифікації» і «адміністративний ресурс».

«Ми вважаємо, що немає ніякої необхідності складати якісь нові меморандуми і резолюції. Всі ті політичні сили, які дійсно зацікавлені в чесних і прозорих виборах, давно мають можливість приєднатися до Кодексу чесного ведення виборчої кампанії, підписаного Віктором Януковичем ще 18 грудня 2009 року», — мовиться в заяві прес-служби ДОО Ін.

Спочатку на підписання меморандуму запрошувалися всі партії, які мають намір брати участь в місцевих виборах. І якщо ПР відповіла на запрошення офіційною заявою, то «Сильна Україна» прислала для участі в заході свого представника, не поставивши при цьому підпису під документом.

 «Що стосується Партії регіонів і комуністів, то я вважаю, це неправильний тактичний хід з їх боку. Їм, саме їм, треба було сьогодні тут бути. Якщо вони за чесні вибори, то вони повинні були обов’язково прислати свого представника. Це особисто моя думка», — заявив лідер ДОО ЕЦ Андрій Амбросенок.

Меморандум відкритий для підписання представниками всіх партійних організацій, зацікавлених в прозорості і демократичності виборів в Донецькій області. На даний момент документ підписали заступник голови ДОО «Батьківщина» Олександр Ермоченко, голова ДОО ЕЦ Андрій Амбросенок, лідер ДОО Народній партії Микола Сурін, лідер ДОО «Наша Україна» Антон Клименко, перший секретар обласного комітету Соціалістичної партії Марина Вайсер, керівник Управи обласної організації Української народної партії Андрій Какуша і лідер ДОО «Фронт змін» Олександр Ярошенко.


В ряде ситуаций у предприятий возникает необходимость в смене директора. Процесс происходит на основании коллегиального решения учредителей компании, а может быть добровольное решение покинуть свой пост или смерть действующего главы. С вопросом смены руководителя лучше обратиться в юридическую компанию, которая даст исчерпывающую правовую консультацию и подготовит необходимые документы.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com