Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РЕАБІЛІТАЦІЯ ПОПКОРНУ

Дослідники з лондонської лікарні Святого Георгія вирішили зруйнувати стереотипи дієтології і запропонували список найздоровіших продуктів, які раніше вважалися не дуже корисними.

Учені стверджують, що поп-корн, наприклад, допомагає запобігати раку і знижує ризик розвитку серцевих захворювань. Всього 30 г повітряної кукурудзи еквівалентні денній порції коричневого рису або макаронів з непросіяної муки. У попкорні міститься в три рази більше волокон по вазі, чим в насінні соняшнику, що допомагає довше зберігати відчуття ситості, регулювати рівень цукру в крові і знижувати рівень «поганого» холестерину. А ще в попкорне маса вітамінів групи B.

Арахісове масло

Це масло фахівці назвали одним з багатющих джерел жирів, білка, волокон і солей фолієвої кислоти. Завдяки всім цим речовинам воно захищає організм від захворювань кишечника, раку товстої кишки і серцевих недуг. Якщо п’ять днів в тиждень перекушувати бутербродами з таким маслом, можна удвічі понизити ризик серцевих нападів.

Консервована тушкована квасоля

Містить велику кількість білка, нерозчинних волокон, заліза і кальцію. Порція 90 грамів квасолі містить п’яту частину денної норми волокон, десяту, — білка і чверть норми заліза. Квасолю підтримує здоров’я м’язів і кісток і надовго забезпечує відчуття ситості.

Джем

Учені стверджують, що в одному грамі джему міститься в двадцять разів більше антиоксидантів, чим в стакані апельсинового соку. Крім того, в його складі є пектин, який виводить з організму солі важких металів і радіонукліди, уповільнює зростання ракових пухлин і покращує перистальтику кишечника.

Картопля сорту

Russet Burbank

Це сична американська картопля, скибочки якої зазвичай стирчать з паперових пакетиків з буквою «М» на боці. Учені стверджують, що в нім більше калія, чим в бананах.

Свинячі шкварки

Вони були реабілітовані і зараховані до корисних продуктів, оскільки багаті білком, а також моно— і полиненасиченими жирами, корисними для серця.

Шоколадно-горіхова

паста

Незаслужено переслідувана дієтологами, вона забезпечує організм білком, кальцієм, залізом, магнієм, антиоксидантами, полі— і мононенасиченими жирами, вітамінами В і Е.

Сирий чеддер

Він багатий фосфором, цинком, рибофлавіном, вітамінами В12 і А і забезпечує 25% денної норми кальцію. А якщо після їжі з’їсти шматочок чеддера, в роті відновиться кислотно-лужний баланс і збільшиться вироблення слини.

Хрін

На щастя, ми мудріші за англійців і ніколи не вважали цей диво-корінь шкідливим для здоров’я. А вони нарешті зрозуміли, що хрін містить велику кількість вітаміну С і глюкозинолатів, які покращують травлення, функції печінки і пригнічують зростання ракових пухлин.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com