Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дебют першокурсників

Останні приготування, радісно напружені очі дивляться одне на одного і з натхненним нетерпінням чекають на перші слова ведучих. «Доброго дня, шановні першокурсники!», — пролунав голос у мікрофон і це означало, що найперше і, мабуть, найбільш пам’ятне свято у житті студента МАУП – Дебют першокурсника – розпочато.

Така подія символізує урочисте приєднання колишніх школярів, а тепер вже студентів, до великої і дружної родини МАУП, вона дає змогу новому поколінню студентської громади познайомитися одне з одним, заявити про себе, продемонструвати свої таланти та довести, що кожен з них вартий почесного звання «Студент МАУП».

Вже за традицією святкування проходило в мальовничій та сповненій свіжою чарівністю природи Пуща Водиці. Теплі сонячні промені разом з яскравим пожовклим листям піклувалися про відмінний настрій студентів і викладачів та обіцяли, що свято стане незабутнім і сповненим мрійливими посмішками.

Першим кроком до єднання для першокурсників стало прийняття Кодексу честі МАУП, що був прийнятий у 2003 році. Кодекс проголошує, що МАУПівцем не народжуються – ним стають, раз і назавжди, і студент, аби довести, що вартий такого почесного звання, має бути людиною з великої літери «Л», для якої самовідданість Батьківщині, честь, порядність і чесність – обов’язкові та беззаперечні якості. На урочистій лінійці лунали вітання від проректора з наукової роботи Миколи Федоровича Головатого, проректора з виховної роботи та довузівської підготовки Людмили Федорівни Біжик і, звичайно, від старшого покоління студентів.

На завершення офіційної частини свята студенти, викладачі та гості традиційно заспівали Гімн Академії, а на обличчях першокурсників в цей час сяяли сповнені гордості посмішки.

Але на цьому свято не скінчилось! Продовженням стали святковий концерт, змагання з легкої атлетики, з футболу і волейболу. Кожен з п’яти  Інститутів МАУП і ЕПТ  продемонстрували цьогорічні надбання, а першокурсники довели, що стали гідними наступниками на шляху творчого розвитку студентської громади Академії. З такими аргументами, як мелодійний спів, натхненне читання поетичних рядків, запальні та емоційні танці і звичайно ж комедійні сценки зі студентського життя важко сперечатися, тому кожного з учасників концерту публіка проводжала бурхливими оваціями, даруючи їм своє захоплення та підтримку. Варто відмітити також, що старшокурсники взяли активну участь у підготовці концерту, деякі з них, навіть вийшли на сцену. Так, новообраний голова Студентської ради Дмитро Юртаєв став на декілька хвилин актором творчої групи першокурсників Інституту права ім. Князя Володимира, а майбутня азербайджанська зірка української, і не тільки музичної сцени Мірзаголі Хусейн, під акомпанемент прекрасної гри на гітарі виконав таку рідну і улюблену «Червону руту».

Окрім студентів з підготовленими номерами виступили і творчі студії МАУП. Вокальний ансамбль «Глорія» та керівник команди КВК Андрій Духін демонстрували творчі напрацювання своєї діяльності та запрошували першокурсників приєднатися до них.

По завершенню концертної та спортивної частин, всі учасники свята пригощалися студентською кашею, що є символом єдності і сили дружної родини МАУП, членами якої стали першокурсники. Смакуючи кашу, студенти насолоджувались незвичайною казковістю природи та емоційно ділилися одне з одним враженнями від побаченого та почутого, адже атмосфера свята проникла у їхні серця і зігрівала своїм теплом. Кожен з них вже відчував себе частиною чогось значного та великого і знав, що усі присутні на святі — це його надійна підтримка та допомога. І по дорозі додому у повітрі відчувались імпульси задоволення від дебюту та втоми від свіжого, ароматного лісу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com