Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

День юриста в МАУП

Юристи — люди, котрі захищають права та свободи українського суспільства, люди, основна мета яких — встановлення справедливості.

У День юриста слід згадати, що для українського суспільства професія юриста дуже важлива, особливо нині, коли відбуваються процеси формування та розвитку правових засад громадянського суспільства та становлення України, як демократичної держави. В першу чергу на правове суспільство покладають надії та сподівання встановлення принципу верховенства права, вдосконалення української законодавчої бази, посилення правових гарантій захисту різних верств населення та підвищення рівня правової культури українців.

Дата — 8 жовтня вибрана не випадково. Науковці вважають, що саме в жовтні 1016 року Ярослав Мудрий видав першу в історії нашої країни низку законів «Русская правда», що стала правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь.

Сьогодні практично неможливо знайти таку сферу діяльності, яка б не обійшлася без консультації юриста. Щоправда, за останню тисячу років закони дещо змінились та й кількість їх збільшилася. Настільки, що юристи вимушені обирати вузькоспеціалізований напрям для професійної діяльності.

Бути юристом — велика честь та ще більша відповідальність. Адже часто юристи вирішують долі людей.

Цього дня у кіноконцертному залі Міжрегіональної Академії управління персоналом традиційно відбулись урочистості з нагоди професійного свята працівників та студентів Інституту права імені князя Володимира Великого, що працює в Академії з 1994 року і готує молодих юристів.

Діяльність Інституту здійснюється за принципами гуманізму, демократії, широкого використання міжнародного досвіду в галузі науки, культури й освіти, всебічного розвитку особистості шляхом організації ефективного навчання.

Інститут права здійснює підготовку ліцензованих рівнів бакалавр, спеціаліст, спеціаліст перепідготовки за спеціальністю «Правознавство» та спеціалізаціями «Комерційне та трудове право», «Міжнародне комерційне право», «Фінансове та банківське право», «Правоохоронна діяльність», а також магістр з правознавства.

Зала була заповнена студентами молодших та старших курсів, що були запрошені на святкування, викладачами та працівниками Академії.

Серед присутніх було чимало поважних гостей, а також викладачів, науковців та працівників інституту.

З нагоди свята від імені ректорату Академії з теплими словами привітання до усіх присутніх, а особливо до студентів МАУП, які обрали своїм фахом юриспруденцію, звернувся проректор з наукової роботи Микола Головатий:

«Це прекрасно, що сьогодні ви всі зібратися разом, щоб відзначити це свято. Шановні студенти, я бажаю, щоб ви поважали своїх викладачів і пішли далі, аніж вони, фахівці юридичної справи, які готують вас до цієї важливої суспільної, громадської, політичної і дійсно людяної професії. Залишайтеся завжди людьми чесними, відкритими і пам’ятайте, що майбутнє нашої держави залежить від того, у який спосіб влаштовані стосунки між людьми. Право, яке ви вивчаєте — це регулюючий інструмент цих стосунків — тонкий, вразливий і часто загрозливий, який може дати як позитивні, так і негативні результати. Тож, дай Бог, щоб результат був завжди позитивний, а в Україні це, перш за все, залежить від вас. Добра вам, щастя і успіхів!»

Привітали майбутніх юристів з професійним святом виконуючий обов’язки директора інституту права імені князя Володимира Великого Микола Курко, а також видатні юристи України, які працюють в Академії. Зокрема, кандидат юридичних наук, професор, заслужений юрист України, один із розробників Кримінального кодексу України 2001 року, Юрій Валер’янович Александров, юрист-практик із 30-річним досвідом роботи у структурі МВС України Світлана Петрівна Кондракова та інші знані спеціалісти з галузі права висловили найкращі побажання своїм колегам та студентам.

Згідно з наказом виконуючого обов’язки ректора МАУП Анатолія Подоляки щодо заохочення професорсько-викладацького складу, працівників та студентів Інституту права імені князя Володимира Великого та з нагоди Дня юриста було вручено почесні грамоти та подяки від керівництва Академії.

За успіхи в навчанні та активну громадську діяльність було відзначено кращих студентів інституту.

На завершення свята відбувся святковий міні-концерт для всіх присутніх виступали студенти Інституту права — учасники мистецьких студій Академії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com