Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЧОМУ ШВИДКО СТАРІЮТЬ ЧОЛОВІКИ?

Вчені з’ясували, чому середня тривалість життя жінки більша, ніж у чоловіка. Річ у тому, що клітини чоловічого тіла не запрограмовані генетично на довге життя.

Професор Том Кірквуд, провідний геронтолог в Університеті Ньюкасла (Велика Британія), упевнений: чоловіки у прямому розумінні одноразовий продукт. За словами вченого, дана теорія, що отримала назву «Одноразова сукупність клітин» або «одноразове тіло», прийшла йому в голову зимовим вечором 1977-го року, коли він приймав ванну.

Саме подібна гіпотеза стала головним науковим поясненням процесу старіння в цілому і того, чому чоловіки старіють швидше. Згідно запропонованої теорії, не дивлячись на те, що гени безсмертні і можуть жити вічно за рахунок постійної передачі подальшим поколінням, тіло або сукупність клітин організму — одноразовий продукт, адже воно створене жити так довго, як необхідно для передачі генів далі нащадкам.

Згідно теорії, чоловіча «недовговічність» закладена на генетичному рівні. Жіночий організм набагато краще пристосований до рутинного існування і утримання життєздатності клітин.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com