Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАФТИ НЕ ТАК БАГАТО

Світові запаси нафти стрімко виичерпуються і людство вже шукає нові джерела енергії. А що там у наших північних сусідів? Запаси нафти в Росії вичерпані більш ніж на 50 відсотків. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на матеріали, підготовлені до засідання Ради безпеки країни 13 грудня.

У документі також дається прогнозна оцінка ресурсів газу в країні — 165 трильйонів кубометрів. Також наголошується, що зношеність потужностей в електроенергетиці й газовій промисловості становить 60 відсотків, а в нафтопереробній — до 80 відсотків.

У свою чергу, президент Росії Дмитро Медведєв на засіданні Ради безпеки заявив, що розвідані запаси нафти і газу в країні, хоч і поступово виснажуються, але залишаються достатніми. Він також заявив про необхідність розробки доктрини енергетичної безпеки, яка дозволила б навести «елементарний порядок» в енергетиці, а також модернізувати паливно-енергетичний комплекс (ПЕК) країни.

Наразі Росія має сьоме місце в світі за доведеними запасами нафти, які оцінюються більш ніж в 74 мільярди баррелів. При цьому в Міненерго не чекають відкриття нових великих нафтових проектів протягом найближчих десяти років.

Міністр енергетики РФ Сергій Шматко заявив, що видобуток нафти в Росії за підсумками року перевищить 500 мільйонів тонн і залишиться на такому рівні в найближчі два роки.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com