Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СПІВПРАЦЯ З НАТО ТРИВАТИМЕ

Київ не планує переглядати свою участь як у миротворчих операціях НАТО, так і в силах швидкого реагування Альянсу. Про це заявив глава місії України при НАТО Ігор Долгов, повідомляє «Інтерфакс-Україна». «Немає підстав вважати, що ця участь буде скорочуватися. Україна, як відповідальний член міжнародного співтовариства приймала, приймає і буде приймати участь у миротворчих операціях», — сказав він.

Український дипломат також повідомив, що Київ має намір не скорочувати, а нарощувати свою присутність в Афганістані. «Поки ми свою присутність збираємося посилити — президентом було прийнято рішення направити до складу польського контингенту трьох військових лікарів», — сказав він.

Крім того, Долгов впевнений, що мирному Афганістані в майбутньому знадобиться ще більше українських фахівців. «Коли в цій країні буде панувати мир, тоді будуть потрібні і українські експерти, і українські інженери для відновлення тих виробничих потужностей, які ще за часів Радянського Союзу були побудовані за участю наших фахівців», — пояснив він.

Глава місії також позитивно оцінив досвід участі України в силах швидкого реагування альянсу, коли на чергування заступив підрозділ РХБ-захисту. «Сподіваюся, що Україні, отримавши перший позитивний досвід, і далі буде співпрацювати з НАТО в плані напряму військових підрозділів на чергування в силах швидкого реагування альянсу», — сказав він. Долгов уточнив, що «цей досвід важливий тим, що вже на етапі підготовки проходить самооцінка, оцінка, інспекція у відношенні сумісності для того, щоб реально діяти спільно з підрозділами НАТО у тих чи інших умовах«.

Крім того, він висловив надію на те, що на території України будуть проводитися спільні з НАТО навчання. «Планами це передбачено. Рішення про допуск іноземних підрозділів на територію України приймає Верховна Рада, і відповідне подання буде зроблено Міністерством оборони. Я сподіваюся, що проблем не буде», — сказав дипломат.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com