Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДОМОВЛЯЮТЬСЯ З ЄВРОПОЮ

Брюссель сподівається, що переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом будуть завершені до літа цього року.

Як заявив прес-секретар прем`єра Віталій Лук’яненко, про це сказав комісар ЄС з питань розширення і європолітики сусідства Штефан Фюле під час зустрічі з Миколою Азаровим.

“У Брюсселі з оптимізмом ставляться до питання завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі. Є настрій завершити їх до літа”, - процитував єврокомісара Лук’яненко, повідомляє УНІАН.

За його словами, Азаров зазначив, що на сьогоднішній день Міністерство економічного розвитку і торгівлі очолює перший віце-прем`єр Андрій Клюєв.

Таким чином, за його словами, переговорний процес з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі буде продовжено на більш високому рівні.

Також Азаров сказав, що Клюєву поставлене завдання завершити переговори до літа.

У свою чергу Фюле запропонував Клюєву найближчим часом відвідати Брюссель для налагодження більш тісних контактів, які дозволять завершити переговори результативно у встановлені терміни.

У відповідь Азаров сказав Фюле, що така поїздка Клюєва відбудеться в необхідні терміни.

“Я за те, щоб члени мого уряду частіше бували в Брюсселі і дихали брюссельським повітрям”, - процитував Азарова його прес-секретар.

Як відомо, у 2008 році Україна і ЄС почали переговори про угоду про зону вільної торгівлі, яка мала стати частиною угоди про асоціацію.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com