Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Комплексний підхід до лікування болю в спині

Проблема болю в спины сьогодні знайома кожному третьому жителю планети. Постійний або періодичний, ниючий або тягнучий, гострий або ледь відчутний - характер болю може бути самим різним. Те ж саме стосується і її причин. У кожному разі, не можна пускати ситуацію на самоплив, адже дискомфортні відчуття мало того, що погіршують якість життя, вони ще й сигналізують про серйозні неполадки в організмі.

Можливі причини болю в спині

Сам спосіб життя сучасної людини вже є передумовою до виникнення різного роду проблем з опорно-руховому апараті.

Стреси. Мало кому відомо, що стреси найчастіша причина болю в спині. Будь-який психо-емоційний стрес викликає спазм грудо-черевної діафрагми, що в свою чергу створює дисбаланс в хребті.

Травми. Будь-яка травма супроводжується напругою тканин, що обов'язково буде позначатися на центральній щоглі нашого організму-хребті.

Гіподинамія. Сьогодні немає необхідності багато рухатися, щоб вижити. Робота більшої частини населення пов'язана з багатогодинним просиджуванням перед комп'ютером, а фізична праця максимально автоматизована, що теж дозволяє зайвий раз «не напружуватися». Для того щоб отримувати достатнє навантаження, міським жителям просто необхідно займатися спортом - але на це часто немає ні часу, ні бажання.

Наслідки порожнинних операцій.Кожен постопераційний рубець це зона фіксації в тканинах, яка також буде створювати дисбаланс в опорно-руховому апараті.

Неправильне харчування. Організм регулярно недоотримує необхідні вітаміни та мікроелементи (зокрема, Са і вітамін D), що теж є частою причиною, що приводить до болів в спині.

Шкідливі звички, що ослабляють весь організм в цілому, теж вносять свою лепту.

Ускладнення під час вагітності, які сьогодні оминають рідкісну жінку, завдають значної шкоди опорно-руховому апарату.

Постійне пересування на автомобілях загрожує серйозними наслідками для здоров'я спини - але про це мало хто здогадується. Небезпеку становлять навіть різкі зупинки на світлофорі, що трапляється досить часто. При цьому пасажири і водій отримують непомітні спочатку мікротравми, які потім стають причиною вимотуючого болю в спині. Про більш серйозних аварії не варто і говорити.

Як лікуватися?

В арсеналі сучасної медицини існує чимало засобів, що дозволяють позбавити людину від болю в спині. Це і мануальна терапія, і спеціальні препарати з знеболювальним чи протизапальним ефектом, і фіксуючі конструкції (бандажі, пояси), і лікувальна фізкультура. Але за інформацією спеціалістів найбільш ефективні і природні методи боротьби з таким болем пропонує остеопатія.

Остеопатія відрізняється цілісним баченням пацієнта. При цьому від лікаря не вислизне жодна подробиця - адже причина болю в спині може ховатися де завгодно. Вузькопрофільні фахівці, відповідальні за свою ділянку, можуть так і не докопатися до суті. Часто буває, що пацієнта безуспішно лікують протягом довгого часу, але так і не знаходять першоджерела проблеми. Або знімають симптоми, ліквідують видимі неполадки, але скоро біль повертається знову. Адже часто патологій буває декілька, і вони взаємопов'язані між собою. Для повного зцілення необхідна робота з ними в комплексі - саме такий підхід і практикує остеопатія. Цілісний погляд на пацієнта, пошук і усунення першопричини захворювання, стабільний результат - ось основні принципи остеопатії.

Остеопат діє максимально природним способом. Застосування знеболюючих препаратів можливо лише в особливо запущених випадках. Гострі прояви знімаються, і потім слідує вже безпосередньо остеопатичне лікування.

Для досягнення стабільного результату необхідні зусилля з обох сторін. Пацієнт повинен неухильно виконувати всі призначення лікаря і уникати надмірних навантажень на хребет.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com