Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Харчування як лікування

Лікування раку чинить серйозний вплив на організм. Хіміотерапія взагалі викликає нудоту та відсутність апетиту. Лікування впливає не тільки на хворі клітини, але і на здорові, тому так важливо харчуватися добре. Які продукти можуть особливо допомогти організму в боротьбі з хворобою і неприємними симптомами.

Цільнозернові хлібці або цільнозерновий хліб.

Ви можете перекусити хлібцем і це не викличе ніяких неприємних відчуттів в шлунку, але збагатить організм волокнами,необхідними для підтримання здоров’я шлунково-кишкового тракту. Волокна також хороший засіб від діареї. Їжте хлібці сухими, або з невеликою кількістю масла.

Мінімальна рекомендована порція: 1 шматочок середнього розміру; 79 ккал

Імбир.

Має здатність заспокоювати шлунок. Вже більше 2000 років використовується в Китаї як засіб проти нудоти. Свіжий і сухий мелений імбир можна додавати в супи, різні другі страви, наприклад, в рис, а також в чай.

Кількість вживаного імбиру не повинно перевищувати 4 г на день.

Важливо, щоб білки у вашу дієту надходили не з м’ясних і молочних продуктів. В якості джерел білка добре підійде мигдальне масло і сочевиця.

Мигдальне масло.

Це дуже смачне джерело білка, який сподобається вам, незважаючи на побічні ефекти лікування:нудоту, втрату апетиту, зміну смакових уподобань. Мигдаль містить бензальдегід, які токсичні для ракових клітин. Намазуючи масло на цільнозерновий хлібець або яблуко, ви отримуєте смачне і поживне блюдо. Однак, на жаль, мигдальне масло — це не дуже поширений продукт і його просто можна не знайти в продажу.

Мінімальна рекомендована порція: 2 чайні ложки; 200 ккал.

Сочевиця.

Всі бобові культури багаті білком і волокнами, але сочевиця засвоюється краще за інших, не викликаючи у вас дискомфорту у формі здуття живота і підвищеного газоутворення. Крім того, готується вона відносно швидко (близько 20 хвилин). Варену сочевицю можна змішати з мілконарізаною свіжою морквою, полити оливковою олією і вийде простий і корисний салат.

Мінімальна рекомендована порція: 50 г вареної сочевиці, 115 ккал

Часник.

Містить велику кількість алліцина, аллілсульфіда, який має здатність руйнувати ракові клітини, знижувати рівень розподілу ракових клітин і підтримувати імунну систему. Аліцин активізується під впливом повітря, тому після того, як ви дрібно наріжете часник, дайте йому полежати 10 хвилин, а потім вживайте в їжу.

Мінімальна рекомендована порція: 3 зубки на день. Однак дослідження показують, що чим більше, тим краще.

Шпинат.

Темно-зелені овочі містять фолати (солі фолієвої кислоти), які допомагають організму утворювати здорові клітини. Шпинат — хороше джерело антиоксиданту лютеїну, який значно знижує частоту виникнення ракових пухлин.

Мінімальна рекомендована порція: 110 г сирого шпинату містять 10 ккал.

Корисні також всі інші фрукти і овочі, тому що в кожному з них містяться різноманітні антиоксиданти, тому, змішуючи фрукти і овочі різних кольорів, ви отримуєте більше корисних речовин.

vkurse.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com