Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАХІД ПРО УКРАЇНУ

Британський часопис «Економіст» бачить мало підстав для святкування, і водночас, вдосталь — для занепоєння, оскільки Україна за Президентства Януковича уособлює собою тренд: «експансія на схід західноєвропейських цінностей, що мала місце в 90-х роках, змінилося на просування на у західному напрямі пострадянської моделі».

Незважаючи на запевнення українських високопосадовців, що реформи в Україні вже набирають силу, британський журнал  вважає, що насправді вже «очевидними є засилля бандитів та непотизм(кумівство — Ред.)», в той час як реформам ще лише належить розпочатися. «Перші місцеві вибори за Януковича виявилися брудними. В повітрі гусне атмосфера залякування. Інвестори скаржаться, що їх бізнеси переходять в руки наближених до Януковича».

Журнал проводить паралель за паралелею з Росією. «Як і в Росії на світанку путінського правління, вплив парламенту, прем»єр-міністра та уряду було обмежено. Рішення ухвалюються в президентській адміністрації. Прокурори, Конституційний суд та центробанк втратили залишки самостійності... Ще одна сторінка, переписана Януковичем з путінської книжки, це експлуатація правої націоналістичної партії в Західній Україні, щоби використати її в якості опозиції, яку можна подолати порухом руки і яку можна продемонструвати Заходу і Києву як потворну альтернативу очолюваній ним Партії регіонів».

«Щоби надати удару по Тимошенко вигляду легітимності, уряд винайняв американську компанію, щоби та перевірила її поведінку на прем`єрській посаді. Знайшли — як кіт наплакав. Тепер її звинувачують у використанні грошей, отриманих від продажу квот на викид в атмосферу парникових газів, на виплату пенсій, а не на боротьбу із забрудненням, а також у закупівлі карет швидкої допомоги, що не відповідають стандартам.

У країні, де крадуть мільярди доларів від тіньових оборудок з газом, такі звинувачення видаються не лише політизованими, але й непереконливими».

В чому поталанило Януковичу, вважає «Економіст», так це в тому, що його вчинки наражаються на кволу критику з боку Заходу. Причиною цьому є втома Заходу від України, а також те, що в адміністрації  США має зараз більш важливі завдання. Окрім того, Вашингтону незручно критикувати Януковича після того, які він зголосився передати США запаси високозбагаченого урану.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com