Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПОСИЛЕНО КОНТРОЛЬ

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» (Київ) посилило контроль за підтримкою робочого стану основних і допоміжних установок атомних електростанцій та мереж у зв’язку з подіями в Японії, повідомила прес-служба компанії у вівторок.

За її даними, президент «Енергоатома» Юрій Недашковський підписав указ про забезпечення стійкого функціонування АЕС, згідно з яким керівний склад компанії зобов’язаний вести цілодобове чергування в телефонному режимі.

Наказ зобов’язує в години максимумів навантажень не допускати оперативного перемикання, виведення в поточний ремонт і випробування установок, що може створити загрозу втрати генерувальних потужностей і знеструмлення споживачів.

“Ми маємо врахувати уроки з ситуації на японських АЕС, що виникла внаслідок землетрусу, і зробити належні висновки. Не виключено, що нам доведеться змістити пріоритети в програмах підвищення безпеки та надійності українських АЕС», — наводяться в повідомленні слова Ю.Недашковського.

Згідно з наказом, директори українських АЕС мають посилити режим роботи станцій, а також уточнити плани евакуації та взаємодії з територіальними органами виконавчої влади, підприємствами та організаціями в разі виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Керівництво станцій також має здійснити додатковий аналіз та оцінку можливих загроз (внутрішніх і зовнішніх) і наслідків виникнення надзвичайних ситуацій на підвідомчих об’єктах.

Крім того, на українських АЕС буде проведено перевірку готовності системи аварійного реагування, системи оповіщення та зв’язку, забезпечено готовність персоналу аварійних груп та бригад до реагування в разі виникнення аварії.

При цьому на станціях буде посилено режим охорони, зроблено акцент на суворе дотримання пропускного режиму, а також вжито низку інших заходів, уточнюють у прес-службі «Енергоатома».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com