Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Попит зростатиме, ціни — теж

ВАТ «Газпром» наголошує на європейському ринку зростання попиту на газ у квітні в порівнянні із зимовими місяцями.

 Про це журналістам повідомив  голова правління російського газового холдингу Олексій Міллер за підсумками оперативної наради, в ході якого були названі останні дані з видобутку та постачання російського газу.

«Європейський ринок газу б’є всі рекорди і на грудень ми вже бачимо ціну газу за нашими довгостроковими контрактами на рівні 500 дол. / тис. куб. м. І думаю, це не останні рекорди, які ми зафіксуємо в цьому році», — заявив Міллер.

 Раніше Міллер заявив, що вважає безперспективним варіант розірвання контракту на постачання російського газу, укладеного до 2019 року між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз Україна».

 Він зазначив, що вперше в історії відносин з Україною створена довгострокова контрактна база, з відповідністтю до багаторічної міжнародної практики ведення газового бізнесу.  На думку О. Міллера, ціна російського газу для України, яка тепер визначається за формулою, є ринковою і справедливою.

 Нагадаємо, що перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що газові угоди 2009 року можуть бути поставлені під сумнів і в судовому порядку скасовані.  Зокрема, він підкреслив, що з української сторони всі дії щодо підписання контракту носили протиправний характер.

Мінпром

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com