Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДУЖЕ ПОВІЛЬНЕ ВІДНОВЛЕННЯ

Прискорення темпів інфляції і нарощування і без того величезної державної заборгованості, що триває, в багатьох регіонах світу можуть перешкодити відновленню світової економіки, заявив глава Банку Італії Маріо Драгі, який, як очікується, з листопада очолить Європейський центральний банк (ЕЦБ).

У своєму першому виступі в Німеччині після висунення на пост голови ЕЦБ М. Драгі закріпив свою репутацію прибічника жорсткої грошово-кредитної і бюджетної політики, пише Financial Times.

«Перегрівши економіки є очевидною і реальною загрозою, — відмітив Драги. — Нині росте необхідність в продовженні нормалізації монетарної політики». Одне з основних завдань такої нормалізації — запобігання «імпорту інфляції» з країн з економікою, що розвивається, під­креслив він.

Окрім інфляції, небезпеку представляють також бюджетні дефіцит і високий рівень держборгу, з якими треба рішуче боротися, вважає глава італійського ЦБ.

«Якщо ми не розв’яжемо проблему держборгу і бюджетного дефіциту, я вважаю, ми зіткнемося з серйозними ризиками погіршення світового зростання», — сказав він.

Драгі говорив англійською, проте вставив у виступ декілька німецьких термінів, що зацікавило політичних і економічних лідерів Німеччини, відмічає FT. Зокрема, він високо оцінив так зване «соціальне ринкове господарство» (Soziale Marktwirtschaft) ФРН — ринкову економіку з регулюванням цін на деякі продукти, послуги або товари з урахуванням попиту на них з боку певних соціальних шарів суспільства.

За словами Драги, саме досвід соціального ринкового господарства після світової кризи послужив прикладом для всього світу і нагадуванням про те, «як небезпечна сліпа віра в саморегульовані ринкові механізми».

Інтерфакс-Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com