Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДО ДНЯ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ

В Маріупольському інституті МАУП стало доброю традицією слов’янської письменності та культури випуском нової збірки наукових праць, що складається з результатів теоретичних та практичних досліджень науково-педагогічних працівників та студентів інституту. Не порушили цю сталу традицію і цього року і в день вшанування пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія — великих проповідників православ’я вселенських вчителів та носіїв духовності, — широкому загалу значних у Приазовському регіоні вчених та студентам МІ МАУП була презентована 4-та збірка «Наукових праць».

В цю збірку увійшли наукові доробки та статті з таких напрямів, як філософія, соціологія, психологія, менеджмент, економіка праці та правознавство. Як і в попередніх випусках, — автори залишаються вірними провідному стрижню своїх наукових інтересів, а саме, — своєчасно реагувати на самі актуальні, важливі і болючі виклики сьогодення.

Це — проблеми удосконалення діяльності державної влади, складовою частиною якої є прокурорська система, які висвітлює кандидат юридичних наук В.Гусаров; проблеми врегулювання трудових спорів та причини злочинів та правопорушень в сфері податків (статті В.Богуславського та В.Зубкова).

Кандидат філософських наук — О.Шибко звертається до самої сутності української національної ідеї та доводить її тотожність соціальній відповідальності.

Теми реалізації новітніх технологій роботи з персоналом, особливості фінансової кризи на Україні та розвиток вітчизняної регіональної економіки аналізується в дослідженнях відомих вчених-економістів — канд. екон. наук — С.Харабуга; М.Адарюкової та С.Резніка. Дослідження доктора філософії — В.Каріди присвячене болючій соціальній проблемі трансформації цін­нісних орієнтацій сучасної молоді та адаптації в суспільстві під­літків з девіантними формами поведінки. При написанні наукових статей вчені Ю.Логвинов і І.Звездіна використали новітні статистичні та наукові дані та своїми дослідженнями подали вичерпну відповідь на актуальні запити сучасності з проблем маркетингу та менеджменту на підприємстві. Можна з упевненістю констатувати, що нова збірка Наукових праць вчених Маріупольського інституту МАУП є індикатором та показником позитивної динаміки розвитку наукового потенціалу нашого вишу, що підтвердив і позитивний резонанс в наукових колах Донецького регіону та зацікавленість інших регіональних підрозділів МАУПу і вчених інших вузів у подальшій науковій співпраці.

Л.Головешко,
вчений секретар МІ МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com