Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Coca-Cola провокує рак

Барвники на основі карамелі, що використовуються для виготовлення напоїв Coca-Cola та Pepsi, можуть провокувати розвиток раку, повідомляє ТСН.ua. Як стверджує група американських борців за здоровий спосіб життя, насправді барвник «карамель», як його називають виробники, є повністю ненатуральним сплавом канцерогенів. Карамель для «Коли» отримують у результаті складної хімічної реакції між цукром, аміаком і сульфітів в умовах високого тиску і температури. У результаті цієї реакції в отриманому барвнику утворюються речовини, дуже шкідливі для людини.

Зокрема, як встановили вчені, ці речовини викликають рак легенів, печінки, рак щитовидної залози та лейкемію. При цьому небезпечна суміш у значній кількості була виявлена в п’яти різних продуктах компанії Coca-Cola. Представники компанії на звинувачення не відповідають, також вони зберігають мовчання і з питання про те, чому вони відмовляються використовувати в «Колі» інший барвник, під час приготування якого аміак не додають.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com