Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

До кінця року населення Землі перевищить 7 мільярдів

Цього року населення Землі перевищить 7 млрд. чоловік, а до 2023 року може скласти 8 мільярдів.

Цей прогноз експерти ООН опублікували до Всесвітнього дня народонаселення, що відзначається 11-го липня.

Історія дати пов’язана з днем, коли населення Землі досягло 5 мільярдів — 11  липня 1987-го року. Рівно через два роки за ініціативою програми розвитку ООН цей день був оголошений міжнародним, передає УНІАН з посиланням на ІТАР-ТАСС.

Головна мета Всесвітнього дня — привернути увагу до питань народонаселення, програм розвитку, пошуку вирішення спільних для людства проблем.

Швидке зростання населення світу вже в 60-і роки стало предметом серйозного занепокоєння ООН. З 1960 по 1999 роки чисельність людей, що проживають на планеті, збільшилася більш ніж удвічі, подолавши в жовтні 1999 року позначку в 6 мільярдів.

І хоча темпи зростання показників у той же період пішли на спад, скоротившись з 2% до 1,3%, абсолютний приріст на сьогодні становить майже 77 мільйонів чоловік за рік. Причому 95% з них припадає на частку країн, що розвиваються, тобто бідних.

На практиці це означає, що вже сьогодні 67 мільйонів дітей у світі не мають можливості здобути освіту, а близько 925 мільйонів жителів планети відчувають хронічний голод.

Згідно з довгостроковим прогнозом ООН, до 2050 року населення Землі досягне 9 мільярдів, а до кінця століття складе 10,1 мільярдів.

При цьому збережеться тенденція приросту чисельності людей здебільшого за рахунок найбідніших країн, що тільки посилить проблему бідності в масштабах всієї планети.

Експерти стверджують, що найбільш «багатонаселеною» державою стане Індія, котра обжене лідируючий на сьогодні Китай.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com