Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Завершення епохи літака Ан-24

В зв’язку з катастрофою літака АН-24 під Нижньовартовськом російський керманич наказав припинити експлуатацію цього ветерана авіаліній СНД.

Російський президент Дмітрій Медвєдєв заявив про те, що літаки АН-24 будуть зняті з експлуатації наступного року. В свою чергує, російське міністерство транспорту виставило умову, що для продовження використання цих літаків на авіалініях вони мають бути обладнані додатковими системами безпеки польотів.

Літак, що впав біля Нижньовартовська - це одна з останніх моделей 70- років, Загалом ці літаки було відмінно спроектовані і показали себе як досить міцні, надійні машини, якщо їх правильно експлуатувати. Декілька років тому в Росії таких машин було десь 120.

В Україні таких літаків на авіалініях практично не залишилось. Продовжують використовувати їх військові — літаки АН-24 і транспортний АН-26. Останні події в Росії, пов’язані з катастрофами літаків-пенсіонерів ставлять багато запитань і до українських авіакомпаній, які посилено експлуатують зношені літаки. Залишається лише гадати, коли станеться наступна катастрофа застарілих моделей літаків...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com