Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Які фахівці потрібні

За даними сервісу Яндекс.Робота, в липні 2011 року в Україні було відкрито 124 тисячі вакансій від більше 30 тисяч працедавців.

Найбільше в Україні потрібні:

1. Менеджери по продажах. 2. Програмісти. 3. Продавці і продавці-консультанти. 4. Торговельні представники. 5. Менеджери з маркетингу.

Найвищі зарплати пропонують в галузях:

1. ІТ, інтернет, зв’язок, телеком: середня зарплата 7 тис. грн. 2. Будівництво, нерухомість, ЖКГ: середня зарплата 6,6 тис. грн. 3. Медицина, фармацевтика: середня зарплата — 6 тис. грн. 4. Продажі: середня зарплата 5,9 тис. грн. 5. Послуги (персонал для будинку): середня зарплата 5,6 тис. грн.

За даними Яндекс.Роботи, найактивніше вакансії шукають навесні і осінню. Найчастіше — в 83% випадків — українці шукають роботу у своєму місті. Вакансії за межами своєї області найбільше цікавлять жителів півночі країни. А користувачі зі Східної і Західної України, навпаки, вважають за краще працювати ближче до будинку.

Топ-5 міст, куди прагнуть переїхати українці (без урахування киян) :

1. Київ — 39,6% від пошуку вакансій за межами своєї області. 2. Донецьк — 11,4%. 3. Дніпропетровськ — 8,3%. 4. Запоріжжя — 6,6%. 5. Харків — 4,8%.

Киян, які шукають роботу в інших містах, цікавлять передусім великі промислові центри і переїзд ближче до моря.

Топ-5 міст, куди прагнуть переїхати кияни:

1. Харків — 18,7% від пошуків вакансій за межами Києва. 2. Дніпропетровськ — 12,9%. 3. Донецьк — 12,5%. 4. Запоріжжя — 9,6%. 5. Одеса — 6,8%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com