Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Програма A400M

На початку літа 2008 р. в Севільї відбулася урочиста церемонія з нагоди закінчення побудови першого транспортного літака А400М. Був радісний натовп, прибув король Іспанії Хуан-Карлос. Монарх забув про етикет, всівся у крісло пілота і почав знайомитися з надсучасними приладами.

Для підготовки та проведення льотних випробовувань з представників націй-учасників програми була створена група спеціалістів. Часу вони не марнували. Вже в 2010 році на авіаційній виставці в Берліні A400M виконував піруети, від яких багатьом відвідувачам ставало моторошно. В повітрі легко маневрував літак з максимальною злітною вагою 141 тонна, з розмахом крила 45,1 м та хвостовим оперенням, яке здіймається над землею на 14,7 м, а кожен з чотирьох двигунів розвиває потужність 11 тисяч к.с.

Офіційним особам та військовим ті ефектні викрутаси в повітрі стали доказом, що можна починати переговори про закупівлю вдалого транспортного літака.

Зовнішній вигляд у А400М майже такий, як в українського Ан-70, а льотно-технічні характеристики у західно-європейського літака гірші. Трагедія в тому, що А400М принесе дев`яти країнам-учасницям величезні прибутки, а майбутнє Ан-70 та вже «втоплених» в програму більше мільярда доларів залишається туманним.

Неузгодженість в фінансових питаннях привела до затримки програми А400М на шість місяців. Багато «зацікавлених» раділи і надіялись, що програма буде закрита. Бельгія, Німеччина, Франція, Великобританія, Люксембург, Малайзія, Іспанія, Південно-Африканська Республіка та Турція провели дуже гарячі переговори і домовились, що для своїх потреб побудують 180 літаків на загальну суму 20 мільярдів доларів.

Почали поступати замовлення і від країн, які не поспішали з висновками. На сьогодні вже замовлено 192 A400M. Кількість замовлень збільшується. За скромними підрахунками буде продано не менше 400 літаків. Оптимісти називають навіть цифру 700. Мабуть, це не зухвалість, бо в світі літає до двох тисяч американських «Геркулесів», перший екземпляр появився на світ ще в 1956 р. Серед них великий процент уже застарілих. Нові моделі «Геркулеса», звичайно ж, своїх позицій не здадуть, але американцям доведеться потіснитися і поділитися прибутками.

«Аеробус» виконує програму А400М з вражаючою швидкістю. На початку квітня 2010 р. почав літати другий екземпляр літака. Перший його політ тривав 4 години 50 хвилин, а це говорить про високу надійність літака.

Літом 2010 р. програму льотних випробовувань почав виконувати третій побудований А400М, якого назвали «Грізлі-3». 1 грудня він прилетів до Гамбурга, щоб переночувати при сильному морозі. Все пройшло без пригод. Літак полетів на Північ і з честю витримав тяжкі випробування холодом. Три перші літаки вже виконали 300 польотів і налітали трохи більше 1000 годин. Були групові польоти, які доказали передбачуваність поведінки літаків в повітрі. 

Без затримки почав літати і четвертий екземпляр, «Грізлі-4». До речі, надійшло повідомлення, що в січні 2011 р. в Севілью почали надходити деталі та агрегати для 5-го А400М.

Четвертий літак ще більше прискорить проведення льотних випробувань. Він пішов у перший політ з вагою 130 тонн і літав 5 годин 10 хвилин. Хоч перші польоти і вважаються ризикованими, але з усього видно, що льотних пригод з «Грізлі» не буде.

Після першого польоту «Грізлі-4»  дуже популярною стала Катаріна Шнайдер, перша жінка, якій довірили бути на борту інженером з льотних випробовувань. Саме цей літак буде використаний для проведення дозаправки винищувачів у повітрі, а це вже небезпечно. Фрау Шнайдер буде на борту «Грізлі-4».

Може статися, що західно-європейські літакобудівники доручать чарівній фрау Катаріні показати українським та російським «козакам» найсправжнісіньку «дірочку від бублика». Тоді мільярд уже вкладених в Ан-70 доларів буде витрачено марно. Потенційні замовники Ан-70 зникнуть взагалі, бо ніхто не буде купувати літаки у людей, які змарнували і величезні кошти, і не скористалися розробкою, яка на роки випереджала конкурентів. 

Володимир РЕПАЛО

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com